İş insanlarının uçaklarıyla bedava seyahat bazı AKP’liler için baldan tatlıdır!..

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, bakanlığına yüksek hızlı demiryolu hatları ve limanlar inşa eden Rönesans Holding’in özel uçağıyla Almanya’nın Leipzig kentindeki “Ulaştırma Forumu”na gitmesi, günlerdir kamuoyunda konuşuluyor.

Haklı tepkiler üzerine Meclis’e bilgi veren Uraloğlu; firma ile bakanlığı arasında imzalanan sözleşmenin 31. maddesinin bu imkanı sağladığını belirterek, şunları söylüyor:

“Bakanlığa büyük iş yapan ilgili firmanın sözleşmesinde 31. maddede var. ‘Ulaştırma alanındaki eğitim, sempozyum ile ilgili masraflar, bilabedel (bedelsiz) olmak üzere taraflarından karşılanır’ diye. Burada ne bir uçak kiralaması, ne de devletin ilave bir ücret ödemesi var. Böyle bir imkanla biz 4 günlük programı iki günle sınırlandırdık. Yani ne kiralama, ne ödeme, ne de müteahhit firmaya borçlu kalma vardır.”

★★★

Aslında iş insanlarının uçaklarıyla bedava seyahat yapmak bazı AKP bakanları ve önde gelenleri için eski bir alışkanlık.

Bu tespitimi doğrulayan örnekleri hatırlayabilmek için gelin birlikte 2013 yılına dönelim:

Bakın kimler, kimlerin uçaklarıyla nerelere uçmuşlar:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayvan Katliamı Yasasının hedefindeki Karabaşların müthiş hikâyesini biliyor musunuz?.. 24 Temmuz 2024 | 2.312 Okunma Türkiye’de her şey çok pahalı en ucuz şey ise insan hayatı!.. 17 Temmuz 2024 | 2.500 Okunma Milli futbolcumuz Merih Demiral’a verilen ceza yargıya gidiyor!.. 12 Temmuz 2024 | 2.441 Okunma Emekli Vildan Hanım’ın kiracı çilesi!.. 11 Temmuz 2024 | 2.745 Okunma Uğur Dündar Uçuşlardaki bıktırıcı gecikmelerin nedeni bakın neymiş?.. 10 Temmuz 2024 | 2.737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar