Cenneti cehenneme dönüştürmek!..

Zeytinliklerini korurken sergiledikleri direnişle tarihe geçenManisa'nın Yırca Köyü'ndeki Halk Arenası bitmiş, vakit gece yarısını çoktan geçmişti.Bir buçuk saat sürecek yolculukla İzmir'e...

Zeytinliklerini korurken sergiledikleri direnişle tarihe geçenManisa'nın Yırca Köyü'ndeki Halk Arenası bitmiş, vakit gece yarısını çoktan geçmişti.
Bir buçuk saat sürecek yolculukla İzmir'e dönüş zamanımız gelmişti.
Hepimizin genzi yanıyor, öksürüp aksırıyor, saatlerdir soluduğumuz kömür dumanlarından bir an önce kurtulmak istiyorduk.
Çünkü az ötedeki termik santralin küllüğünden gelen yoğun duman tabakası dingin havanın da etkisiyle köy meydanını göz gözü görmez hale getirmişti.
Buna karşın meydan, zehirli havayla yaşamaya alışmış cesur ama yasalara sonuna kadar saygılı kadın ve erkeklerle hıncahınç doluydu.
Herkes başta CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel olmak üzere Aykut Erdoğdu ve Atilla Sertel'e teşekkür ediyor, hatta yaşça başça onlardan büyük olan bazıları eğilip ellerini öpüyorlardı. Kadınlar hep bir ağızdan “Ne olur gitmeyin. Sizi evimizde ağırlayıp hiç olmazsa bir çorba içirmek
istiyoruz. Yoksa ailemizin aklı sizde kalacak” diye ısrar ederken, gözüm ağaç altındaki bir karaltıya takılmıştı.
Dikkatlice bakınca, oracığa yığılıp kalmış kişinin canlı yayında zeytin ağaçlarının katledildiği süreçte yaşadıklarını içimizi ürperterek anlatan köylülerden Mehmet Öksüz olduğunu fark etmiştim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 409 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 510 Okunma Atatürk’ün dehasını ve büyüklüğünü bir gün herkes kabul edecek!.. 22 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar