Wattpad tuzağı!

Çocuklarımız, gençlerimiz, aile yapımız, kültürümüz ve inancımız sistematik saldırı altında. Bir kültür istilası yaşanıyor. Çocuklar için hazırlanan ensest ve şiddet...

Çocuklarımız, gençlerimiz, aile yapımız, kültürümüz ve inancımız sistematik saldırı altında. Bir kültür istilası yaşanıyor. Çocuklar için hazırlanan ensest ve şiddet içerikli masal kitaplarını daha evvel deşifre etmiştik. Nötr cinsiyet, üç ebeveynli aileler, TV dizileri, gazete haberleri, masal kitapları vs derken şimdi de 13 yaş sınırlamasıyla herkesin bedava hikâyeler yazıp okuyabildiği, internete bağlanabilen tüm cihazlarda mevcut olan bir platformu irdeleyeceğiz.

2006 yılında Allen Lau ve Ivan Yuen’in piyasaya sunduğu bu platformda korkunç şeyler oluyor. Anlatayım. Bu platformda hikâye çeşitleri genç kurgu ve genel kurgu olarak ikiye ayrılmış. Ayrıca genç kız edebiyatı, kurt adam hikâyeleri, hayran kurgu, vampir hikâyeleri gibi konu başlıkları var. Genç kızların bir kısmını çılgına çeviren K-pop yani Kore müzik gruplarından BTS ve LGBT için de ayrıca birer hashtag açılmış.

Genç kız edebiyatı denilen şey; flört, drama ve felaket hikayelerinden oluşuyor, modern kadınlığın klasik dertleri adı altında acımasız kocam, zoraki koca, beklenmeyen aşk( öğretmenime aşık oldum) sapık, mafya sevgilim, berdel, kurt adam vs gibi hikayelerle de çeşitlendirilmiş. Örneğin okulda ajan, sapık doktorum, sadist gibi başlıklarla milyon okumayı yakalayıp üstüne birde yayınevleri tarafından basılan hatta filmi dahi çekilen hikâyeler mevcut!

Platformda üyelerin serbestçe sohbet edebildiği kulüpler de var. Wattys başlığıyla her yıl bir yarışma düzenleniyor bu yıl 280.000 katılım olmuş. Şimdi tap adında daha kısa zamanda hikâyeler yazmayı sağlayan bir uygulama geliştirmişler.

Wattpad’in dünya çapında 40 milyon aktif kullanıcısı var. Türkiye, 3 milyon kullanıcısıyla wattpad’in en çok kullanıcı sayısına sahip üçüncü ülkesi durumunda. Kitap fuarlarında Wattpad’den çıkma kitapların imza günleri de düzenleniyor ve büyük ilgi görüyor. Mesela 208 bin takipçisi olan Büşra Küçük’ün kitabını daha evvel bu köşede mevzubahis etmiştik.

Öyle ki artık birçok yayınevinin bir wattpad sorumlusu var ve bu çalışanlar popüler olabileceğini düşündükleri wattpad yazarlarının peşinden koşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.638 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.340 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar