Soğuk savaş stratejileri

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın referandumdan iki gün önce Barzani'ye gönderdiği bir mektup ortaya çıktı. Mektupta  'Referandum hakkınızı tanıyacağız' ifadeleri açık bir...

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın referandumdan iki gün önce Barzani'ye gönderdiği bir mektup ortaya çıktı. Mektupta  'Referandum hakkınızı tanıyacağız' ifadeleri açık bir şekilde dile getiriliyor!

Bu süreçte ABD her ne kadar uluslararası basında 'referanduma karşıyız' açıklamaları yapmış olsa da PKK/PYD ve Barzani'ye bölgede bir Kürt devleti sözü verdiği aşikâr. Kaldı ki önceki yazılarımızda bu ikiyüzlü tutumu defalarca vurguladık. Bakınız aynı dönemde hem PKK/PYD bölgede sözde seçim yaptı hem de Barzani sözde bağımsızlık referandumu yaptı.

Bu gelişmeler, orada oluşacak bir Kürt Devleti'ni, bir sonraki aşamada meşru kılabilmek için cebe konulmuş kozlar olarak görülmelidir.

Rakka'da ABD'nin imal ettiği DEAŞ ve yine ABD'nin kuklası PKK/PYD'nin anlaşması, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de bu anlaşma sonucu DEAŞ militanlarının tahliyesine müsaade etmesi, bölgedeki planı açıkça ortaya koymaktadır. DEAŞ'in çekildiği noktalara PKK/PYD’nin yerleştirilmesi demek  'söz verilen devlet' için yeni adımların atılması demek!

Bilindiği gibi TSK, Astana’da belirlenen noktalara yerleşti.  Diğer taraftan İran ve güdümündeki Haşdi Şabii militanları ise savaşın diğer yüzü olan Kerkük için harekete geçti. Ve Kerkük’e girildi. Bu Kerkük halkı için ciddi bir sıkıntı. Zira orada, bir Şia politeizmine yönelik adımların atılacağı ortada. Kerkük İran politikası ile Şia politeizmine kapılmadan "Kerkük Türk'tür Türk kalacak" ilkesi acilen hayata geçirilmelidir.

Rusya, İran ve Türkiye'nin anlaşması ile başlatılan operasyonda Rusya ve İran'ın yanında bulunduğu ve Türkiye'nin hala karşı olduğu “Esed rejimi” problemi de gözardı edilmemelidir.  Zira Suriye haber ajansı SANA'nın, ‘’Esed rejimi Türkiye'nin burada olmasından rahatsız'’ açıklaması da bu handikabın daha şimdiden açığa çıktığının bir göstergesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.638 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.340 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar