Müfredat değişti mi?

1973 yılında yürürlüğe sokulan 1739 sayılı MEB Temel Kanunu Madde 10'da “Eğitim sistemimizin her derece ve türü ile ilgili ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında ve her türlü eğitim...

1973 yılında yürürlüğe sokulan 1739 sayılı MEB Temel Kanunu Madde 10'da “Eğitim sistemimizin her derece ve türü ile ilgili ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında ve her türlü eğitim faaliyetlerinde Atatürk inkılap ve ilkeleri ve Anayasada ifadesini bulmuş olan Atatürk milliyetçiliği temel olarak alınır” der. Bu yasaya göre eğitim alanında köklü bir müfredat değişikliğine gidilemez. Bu burada dursun.

Geçen hafta Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sabancı Öğretmenevi'nde yeni müfredatın tanıtımıyla alakalı düzenlediği basın toplantısına davetliydim. Bakan İsmet Yılmaz, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başından bugüne kadar 51 müfredat ekseninde kapsamlı bir şekilde bir yenileme, güncelleme, gözden geçirme, ikmal ve değişiklik çalışmasının yapıldığını ifade etti.

Toplantıya Doğan Medyası, Sözcü, Reuters dahil hemen her kesimden basın yayın organları gelmişti. Haliyle sorular da genelde evrim teorisi, cihat ve Atatürkçülüğün müfredattan kaldırılmasına yönelik oldu. Hatta bir basın mensubu DHKP-C'li iki öğretmenin grevini hatırlatarak “Bu arkadaşlar ne zaman görevlerine dönecek” şeklinde sitem dolu bir sual bile etti.

İsmet Yılmaz sorulara tek tek cevap verdi. Bilhassa Atatürkçülüğün müfredattan kaldırıldığına dair eleştirilere sert çıktı. Özellikle Müzik, Resim ve Beden Eğitimi gibi derslerden örnekler vererek Atatürkçülüğün kaldırılmadığını tam tersi bundan böyle de aynı seviyede verileceğini ifade ederek kafalardaki soru işaretlerini giderdi.

Bendeniz Cumhurbaşkanımızın eğitim meselesinde yaptığı özeleştiriyi ve başta yazdığım kanun maddesini hatırlatarak müfredatın değişmediğini hatta bu gidişle değiştirilmesinin mümkün olmayacağına vurgu yaptıktan sonra asıl sorunun eğitim hayatını tanzim eden kanun maddelerinde olduğunu ifade ettim. Bu eski kanunların ne vakit revize edileceğini sorduktan sonra da yeni bir eğitim sisteminin artık tesis edilmesinin gerekli olduğunu vurguladım. Tatmin edici bir cevap alamadım ama 15 Temmuz'un ders kitaplarında yer alacak olmasına çok sevindim.

Çünkü bu ülkenin çocukları ihaneti, kurulan tuzakları, kirli ittifakları da bilmeli vatanları uğruna şehit olan kahramanlarımızı da iyi tanımalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.638 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.340 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar