CIA’nın Türkiye’deki faaliyet alanları

P. Wolfowitz 2002 yılında ABD'nin “terör ile savaş” palavrasını gerçekte “fikirlerin ve düşüncelerin savaşı” olarak nitelemişti. Bu şu demektir. İşgal ve yıkımın yanı...

P. Wolfowitz 2002 yılında ABD'nin “terör ile savaş” palavrasını gerçekte “fikirlerin ve düşüncelerin savaşı” olarak nitelemişti. Bu şu demektir. İşgal ve yıkımın yanı sıra eğitim, özel vakıflar, dernekler, sivil toplum örgütleri-NGO'lar ve medya aracılığıyla ideolojik ayrıştırma, etnik farklılıkların körüklenmesi, laik-dindar çatışması yoluyla milli devletlerin direncini kırmak, ajanlar marifetiyle de Amerikan kültürüne/gücüne teslim olmuş yeni hükümet modelleri tesis etmek.

CIA yıllardır bilhassa İslam coğrafyasında STK, medya, eğitim ve kültür-sanat alanlarında ciddi çalışmalar yapıyor. ABD Kalkınma Ajansı 11 Eylül'den sonra sırf bu alana 21 milyar dolar para dağıttı. Bu paraların büyük bir kısmı gazete, dergi, TV, STK ve gazeteci-yazar, akademisyen, sendikacı alım-satım işlerine ayrıldı. Örneğin Mısır darbesi gerçekleştiğinde orada CIA şemsiyesi altında tam 17 NGO vardı.

Bugün Büyükada'daki ajanları” aktivist” diye yutturmaya çalışan, 1000 tır dolusu silahı terör örgütü YPG/PKK'ya açıktan aktaran ABD'ye iki çift laf etmeyen gazeteciler ve siyasetçiler sizce kime hizmet ediyordur?

CIA, malum küresel çetenin en etkili silahı konumunda. Öyle ki göreve geldiğinde CIA'yı “Nazi Almanya'sı ile karşılaştıran ve çöp istihbarat yapmakla” suçlayan Trump'ı üç ayda kuzuya çevirdiler.

Türkiye ise 70 yıldır CIA'nın ilgi odağı olan ve üzerinde titizlikle çalışılan bir ülke. Bunu Erdoğan yorganı kaldırdığında fark ettik. Türkiye'deki milliyetçileri sağ kanatta, Arap dünyasındaki milliyetçileri sol kanatta toplayan ABD'nin FETÖ marifetiyle de ülkemize nasıl narkoz vermeye çalıştığını ve nihai hedefini artık biliyoruz.

 FETÖ'nün imal edilmesi, eğitim, medya, sivil toplum ve vakıflar aracılığıyla ülkeyi topyekûn esir alma çalışmaları “IMF'ye bağımlı NATO'ya bağlı” bir Türkiye'nin bilhassa İsrail'in güvenliği uğruna elde tutulması kuşkusuz bir senaryo dahilinde planlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.637 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.340 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar