Ezoterizm, Okültizm ve Newton

1642 yılının Aralık ayının 24’ünü 25’ine bağlayan gece sabaha karşı iki sularında bir çocuk dünyaya geldi. Bu doğum aynı zamanda İsa Mesih’in doğumuyla aynı gün ve saatte...

1642 yılının Aralık ayının 24’ünü 25’ine bağlayan gece sabaha karşı iki sularında bir çocuk dünyaya geldi. Bu doğum aynı zamanda İsa Mesih’in doğumuyla aynı gün ve saatte gerçekleşmişti. Yerel kilisede İsa’nın doğumunu kutlamak üzere ayin yapılırken, yetim bir çocuk olarak dünyaya gelen bu prematüre bebeğin bir mucize olduğu söyleniyordu. O bebek Isaac Newton’du.

Biz onu yerçekimi kanununu bulan bilim adamı olarak biliriz. Oysa o, hayatını kadim kutsal metinleri ve onlarda şifrelendiğine inandığı gizli bilgileri çözmekle geçirdi. Ve bunu hep sakladı. Bir misyon üzere dünyada bulunduğuna inanıyordu. Kadim Mısır ve Mezopotamya metinlerine aşırı derece düşkün birisiydi. Öyle ki gizli ilimler üzerine tam 800 dosya çalışma hazırladı. 

VIII. Henry döneminde özel olarak darphanede altın üreten Newton, simyacılar tarafından “Kleopatra” kod adıyla bilinen formülün şifrelerini çözmüş ve bazı metalleri altına dönüştürmeyi başarmıştı.

Özellikle “Danyal Kehanetleri” üzerine çalışan Newton’un bazı kehanetleri de ortaya çıkmıştı. Örneğin: 1948 yıllında İsa’nın yeniden doğacağını söylemişti. İsrail kuruldu. Yine ona göre 2370 yılına kadar Hristiyanlık tamamen ortadan kalkacak ve yerine bir “Barış Dini” kurulacak.

Gül ve Haç Kardeşliği Örgütü’ne üye olan Newton, gizli ilimler üstadıydı, tıpkı Kepler, Kopernik, Spinoza, Campanella, Engels, Marx ve diğerleri gibi. Akademi oligarşisi ve Türkiye’deki pozitivist aydınlar bu Okültistleri bilerek görmezden geldi.

Peki, bugün dünyada birçok gizli örgüte kaynaklık eden Ezoterizm, Alşimizm ve Okültizm nedir? Okült, kelime anlamıyla gizli demektir. Gizli güçlere duyulan bir inançtır. Ezoterizm ise içsel/batini olan demektir. Ezo; içte saklı olan gizli. Ter; içte gizlenmiş olana karşı olan anlamındadır. Yani, içsel olanın dışsallığının araştırılması.  Alşimizm (simyacılık) ise eski çağların kimyasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.637 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.340 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 440 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 324 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar