24 Haziran seçimleri neden önemli?

İbn-i Haldun, Mukaddime’nin birinci cildinde; “Başkasının egemenliğine girip kendiişlerini başkasına bıraktıkları, köleleştirilerek başkasının birer aracı ve ele bakıcısı durumuna...

İbn-i Haldun, Mukaddime’nin birinci cildinde; “Başkasının egemenliğine girip kendiişlerini başkasına bıraktıkları, köleleştirilerek başkasının birer aracı ve ele bakıcısı durumuna geldikleri zaman tembelliğin, uyuşukluğun baş gösterdiğini dolayısıyla ileriye dönük düşüncelerin ve hedeflerin de azaldığını/köreldiğini” söyler. 

Türkiye, 60 yıldır kendi oyun kurma kabiliyetini körelten bir ülke durumundadır. Bunun en önemli nedeni emperyalistlerin güdümüne sokulup, kendi işlerini başkasına havale eden bir ülke haline getirilmesidir.

Rahmetli Ömer Lütfi Mete şöyle kronolojik bir sıralama yapar: Yağmacılık, kolonicilik, sömürgecilik, uluslararası kapitalizm, liberalizm, yeni liberalizm ve küreselleşme… Hepsi de aynı yağma düzeninin birer parçası.  Sadece isimleri değişik ve her dönem başka maskelerle karşımıza çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydut Aileler; Rockefeller 13 Aralık 2018 | 1.632 Okunma Ezoterizm, Okültizm ve Newton 03 Eylül 2018 | 5.335 Okunma Eğitimde köklü reform şart 30 Ağustos 2018 | 439 Okunma İslam ve Değerleri Manipüle Ediliyor! 27 Ağustos 2018 | 323 Okunma Ruhu, aşk arındır 20 Ağustos 2018 | 2.302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar