Saldırının şifreleri

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler'in bugünkü (29.09.2022)''Saldırının şifreleri'' başlıklı yazısı.

Mersin'de iki PKK'lının gerçekleştirdiği o hain saldırının ardından olanlar yine şaşırtmadı. 'PKK' diyemeyenler siyaseti, iktidarı, devleti suçladılar.

Vah ki vah!

Neymiş bu saldırıyı Akepe organize etmiş-miş!

Yuh!

Dilin kemiği yok nasıl olsa. İzan, insaf, ar desen zaten yok. Az da olsa yiyen bir kitle de mevcut. Salla gitsin...

Biri çıkmış 'hani terör bitmişti' diyor. Şimdi bu söylemin sahibine Türkçemizin güzel kelimeleriyle cevap vermek mümkün olmuyor işte. Hakkını vereceksin ki bir anlamı olsun. Lakin değmez.

Sahi bu saldırı niye oldu değil mi? Bu sorunun cevabı saldırının hemen ardından ortaya çıkan söylemde gizli.

Saldırıyı kim yaptı? İki PKK'lı kadın. Bunlardan biri CHP'nin 'gazeteci' diyerek bayraklaştırdığı bir terörist. Boşverin siz CHP kanadından gelen 'bilmiyorduk' edebiyatını. Günah galerileri bu türden sayısız örnekle dolu. Bal gibi de biliyorlardı.

Neyse...

Selahattin Demirtaş saldırıyı kınadı; yersen!

Kınadığı şey aslında iki PKK'lı teröristin gerçekleştirdiği alçak, kahpe, kalleş saldırı değildi. 'Savaş'ı kınadı. Savaş dediği de; TC'nin PKK'ya zulmü! Göz açtırmaması! Bitirme arzusu! Beyimiz PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyor ki! Özgürlük savaşçısı ilan ediyor.

Böylece Demirtaş klasik ezberini PKK'yı kutsayarak bir kez daha yinelemiş oldu. CHP ve muhipleri de hemen üzerine atlayıp 'bakın bakın gördünüz mü Demirtaş kınadı' dedi.

Pes artık!

Oysa açıklamaya yakından bakan kör bile görür Demirtaş'ın bu alçak saldırıyı satır aralarında nasıl kutsadığını. 'Savaş' olarak nitelendiriyor ve bu savaşın bitmemesinden Ak Parti'yi sorumlu tutuyor.

Eş Genel Başkanları Mithat Sancar da PKK'ya yönelik operasyonların durdurulmasından söz ediyor.

Dahası var! Bunu da CHP'yle yapacakları ittifaka ilişkin bir şart olarak masaya getiriyor.

Şaka gibi!

Bu savaş değil terör eylemi. Gerçekleştirenler de iki alçak PKK'lı terörist. PKK da eli kanlı, ABD maşası bir terör örgütü.

Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin bugünkü yönetimi maalesef böyle düşünmüyor. PKK'lı teröristler CHP'li belediyelerde önemli görevlerde işe alınıyor. Ortaya çıkınca da sulandırıp işin içinden sıyrılmaya kalkışıyorlar.

Demirtaş PKK'yı niçin kınayıp lanetleyemedi? Yahut altılı masanın diğer liderleri?

Hadi Demirtaş kınamaz, kınayamaz. Çünkü Demirtaş'ı HDP genel başkanı yapan irade Kandil'dir nasıl kınasın? Kardeşi Nurettin dağda, kendisi şehirde Kandil'e hizmet ediyor. Neyini kınayacak?

Peki CHP'ye ne oluyor? Yahut yandaşlarına? Yahu PKK da HDP de inkar etmiyor saldırıyı size ne oluyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin son baharı 25 Mayıs 2023 | 1.301 Okunma Suçlu bir tek Bay Kemal mi 23 Mayıs 2023 | 1.315 Okunma Kandil ve Pensilvanya'dan ne rica ettiler 17 Mayıs 2023 | 1.303 Okunma Artık Kemal Bey'in tek derdi genel başkanlık koltuğu 16 Mayıs 2023 | 1.694 Okunma Kaybettiklerini biliyorlar 11 Mayıs 2023 | 2.125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar