Yetenek avcıları teknolojiyle kulüpleri borçtan kurtaracak

Türkiye'de futbol kulüplerinin onlarca yıldır taşıdıkları borç yükü karşısında sistemli bir kurtuluş yolu bulunamadı. Üstelik, futbol kulüpleri bu durumu değiştirecek altyapı adımlarını da atmıyor.

Oysa Scotium gibi teknoloji girişimleri kulüplerin teknolojiyi kullanarak altyapı yatırımlarını performans bazlı anlık olarak takip etmesini sağlıyor. 250'den fazla yetenek avcısı, verilen kriterlere göre 90 dakika maçın videosunu çekiyor ve istatistikleri tutuyor.
Scoutium futbol tutkusunun altyapıyla barışmasını sağlayan bir platform. Futbolseverlerin yetenek avcısı scout olma yolunda birikimlerini paylaştığı, futbolcuların kendilerini tanıtabildiği, futbol kulüplerinin ise ihtiyaçlarına uygun futbolcuları bulabilmelerini sağlayacak bir platform. Efe Aydın, Emre Ün ve Safa Yerliyurt tarafından kurulan Scoutium, Türk futbolunun en önemli problemi transfer ve yetenek keşfi sorununu veriye ve uzmanlarıyla, uygun maliyetle çözüyor.

SEYİRCİLER SÜRECE DAHİL OLUYOR
Üstelik sürece milyonlarca futbol seyircisi de dahil oluyor.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar