Teknoloji devleri ‘miyav’ dedi OpenAI Chat GPT kükredi

Yazmak yerine sesli mesaj gönderenlere boş yere kızmayın. Bunca akıllı cihaz taşıyoruz, hala konuştuğumuzu doğru yazamıyorlarsa işimiz zor. Yerelleştirme, güvenlik sorunları, inovasyon baskısının...

Yazmak yerine sesli mesaj gönderenlere boş yere kızmayın. Bunca akıllı cihaz taşıyoruz, hala konuştuğumuzu doğru yazamıyorlarsa işimiz zor. Yerelleştirme, güvenlik sorunları, inovasyon baskısının düşmüş olması sebebiyle Apple Siri, Amazon Alexa, Google Asistan ve Microsoft Cortona gibi sesli asistanlar har vurup harman savurdu.
Open AI girişiminin ChatGPT'nin gördüğü ilgi devleri kaygılandırmaya yetti. Şimdi hepsi çaresizliklerini aşacak yöntem bulmaya çalışıyor.
Peki ara nasıl açıldı? Her gün dünyanın her yerinden binlerce insan milyonlarca soru sormaya başladı. Öyle büyük bir ilgi gördü ki, bir anda herkes "üretici yapay zeka" kavramını tartışmaya başladı. Asıl kartopu yaratan etki ise yazılım geliştirici ve girişimlerin üretici yapay zeka yetenekleri kullanmaya başlamasıyla oluştu. Yani topladığı veri trafiği dışında her kurumun her dijital dönüşüm kurgusunun içerisine girmesi devleri yeterince ürkütmeye yetti. Peki teknoloji devleri bu duruma nasıl geldi? Her yıl düzenli olarak yaptıkları yazılım geliştirici etkinliklerinde yapılanlar boşa mı gitti?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 23 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar