Sorunları teknoloji girişimleri çözüyor

Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı'nın 5'inci dönemine başlayan projeler ortaya çıktı. Girişimler adaletten tarıma, alışverişten eğitime pek...

Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı'nın 5'inci dönemine başlayan projeler ortaya çıktı. Girişimler adaletten tarıma, alışverişten eğitime pek çok alanda sorun çözmeye odaklanıyor. Ülkemizde girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlamak ve teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir bir iş modeli bulunan girişimlere destek olmak amacıyla 2017 yılının Mayıs ayında başlatılan program, 5'inci döneminde 13 yeni girişim ile yoluna devam ediyor.
Bugüne kadar 8 binin üzerinde başvuru alınan Workup'ta, 5. dönem için yapılan görüşmeler sonrasında seçilen girişimler, Workup takımı, projelerini sunma şansı yakaladı.



13 GİRİŞİM SEÇİLDİ
Workup'a kabul edilen girişimler, çalışmalarını 6 ay boyunca Kolektif House Levent'te sürdürürken düzenlenen eğitim ve sorun çözme yeteneklerini geliştiriyor. Girişimler, programın lider mentoru Ömer Erkmen ve alanında uzman pek çok ismin mentorluğunda girişimlerini ölçeklendirirken, İş Bankası ve grup şirketleri ile de bağlantı kurma imkânı da elde ediyor. Geniş olanaklar sunan programa kabul edilen girişimlerden herhangi bir ücret ya da hisse talep edilmiyor. Programa kabul edilen girişimler birbirlerinin yeteneklerinden ve fikirlerinden etkileniyorlar. İşte 13 farklı girişimden 3'ünün daha neler çözdüğüne yakından bakalım.



MOBİL ÇÖZÜM
Cameralyze girişimi kamera görüntülerini analiz ederek, önerilerde bulunan yapay zeka destekli sanal asistanları geliştiren girişim olarak karşımıza çıkıyor.
FakeFind girişimi de İnternette...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 45 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar