Robotları yanlış tanımışız!

Çoğu haber, robotların insanların işlerini elinden aldığından ya da alacağından söz etmekte. Oysa uzman yorumları pek de kötü senaryolarda görüldüğü gibi değil.

Öyle ki robotlar, hastalara ve yaşlılara yürümede yardımcı oluyor, çocukları eğitiyor ve hayatı kolaylaştırıyorlar. Yani ilk yıkılması gereken değer ön yargılardan kurtulmak olmalı. Çünkü algoritmanın ön yargıları olmaz. Kapı açıp kapatan, taklalar atan, düşse de kalkıp koşmaya devam eden robot videolarını sosyal medyada yüzlerce kez izlemişsinizdir. Ya da insansız hareket eden araçları gösteren videoları... İşte bu geleceği oluşturan şirketlerden biri de Amazon Web Services, yani Amazon'dan bağımsız çalışan teknoloji şirketi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 8 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar