Ninjalar İngilizce öğretiyor

İngilizce pratiğini artırmak için Sultanahmet meydanında, turistik yerlerde turistlerle konuşmaya çalışılan dönem çoktan geride kaldı. Artık öğrenci değişim programları veya geliri iyi olan aileler...

İngilizce pratiğini artırmak için Sultanahmet meydanında, turistik yerlerde turistlerle konuşmaya çalışılan dönem çoktan geride kaldı. Artık öğrenci değişim programları veya geliri iyi olan aileler için çocuklarına yaz okulu şansı sunuyor. Oysa İngilizce pratik yapmak için farklı bir yöntem olmalı diye düşünen Mekanist projesini Hintli Zomato'ya satan Ali Servet Eyüboğlu bu fikrin Hindistan ziyaretleri sırasında oluştuğunu söylüyor. Eyüboğlu, "Biz Mekanist'i sattıktan sonra Hindistan'a eğitimlere gittiğimizde pek çok konuda daha iyi çözümler geliştirdiğimizi gördüm. Ancak Türkiye'den girişimcilerin en zayıf olduğu konu kendilerini anlatabilecekleri yeterli İngilizce pratiğinin olmamasıydı. Bunun sadece bizim için değil, İspanyol, Arap, Uzakdoğulu pek çok insanın sorunu olduğunu gördüm. Yani küresel bir çözüm üretme şansımızın olduğunu gördüm. Ondan sonra çözümün detaylarını oluşturmaya başladık. Yani farklı ülkelerde farklı dillerde ninjalar üretebileceğimizi gördüm" diye konuştu.

EVDEN ÇALIŞAN EĞİTMENLER
Önce bir eğitim programı ve içeriği oluşturmaya gayret ettiklerini sonra da eğitmenler için çalışma yaptıklarını belirten Eyüboğlu, eğitmen konusunda yaptıkları çalışmaları şöyle anlatıyor: "İngilizce eğitmen konusunu çözmek için dünyanın pek çok yerinden insanlar bulmaya başladık. İspanya'da Yeni Zelanda'da eğitmenler bulduk. Hatta ilk eğitmeni ABD'de Uber sürücüsünü ikna ederek başladık. Evde de para kazanabileceğini bilmek oldukça iyi fikir olarak baktı. Aslına bakarsanız. Uber'in sürücülerle yaptığı kiralama hizmetini biz İngilizce eğitmenlerle yapıyoruz. Yani hem eğitmenlere hem de pratik yapmak isteyenlere yüz yüze iletişimle başarılı bir platform sunmaya çalışıyoruz." Küresel bir iş yapmak için çaba harcadıklarını ifade eden Ali Eyüboğlu, şimdiye kadar kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bini geride bıraktığını sürecin kritik aşamayı geçtiğini vurguluyor.

KORE'DE DE KULLANICI VAR
Ali Eyüboğlu English Ninjas girişimiyle ilgili şu bilgiyi verdi: "Nisan 2016 tarihinde English Ninjas'ı kullanıma sunduk. Türkiye dışında, Çin, Güney Kore, Japonya, Latin Amerika ve Ortadoğu'dan kullanıcılarımız var. Kullanıcılar her yerde ve her zaman eğitmenleri notlayarak iyi bir çalışma şansı sunuyor. İstanbul'da geliştirdiğimiz bir uygulamayı Güney Kore'de bir insan telefonuna yüklüyor ve Yeni Zelanda'da bir eğitmenle yüzyüze İngilizce pratik yapabiliyor. Yani sınırları ortadan kaldırdığımızı söyleyebilirim."


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar