Kemerleri bağlayın güvenli bilgisayarla uçuşa hazırlanın

ABD ve İngiltere'nin aldığı karar sonrası yolcular yanlarına akıllı telefondan büyük pile sahip dizüstü bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, pil deposu alamıyor. THY ile ABD ve İngiltere'ye uçan yolcuların bir...

ABD ve İngiltere'nin aldığı karar sonrası yolcular yanlarına akıllı telefondan büyük pile sahip dizüstü bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, pil deposu alamıyor. THY ile ABD ve İngiltere'ye uçan yolcuların bir bölümüne talep olduğunda DELL XPS 13 serisi dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar ödünç veriliyor. Böylece bilgisayarından uzak kalan yolculara işlerini yapma şansı sunuluyor. Eğer bilgisayarda işiniz uzarsa, şarj aletini de isteyebiliyorsunuz.

ÖZEL GÜVENLİK YAZILIMI
Verilen bilgisayarda güvenlik açısından herşey düşünülmüş. Yolcular dört haneli şifreli giriş belirliyor. Bu şifre bilgisayar kapatılıp tekrar giriş yaparken kullanılıyor. Ayrıca oluşturulan ve üzerinde işlem yapılan belgeler USB ile geri alınıyor. 16 GB Toshiba USB bellek yolculara hediye ediliyor. Tüm bilgiler bilgisayar tamamen kapatıldığı anda hemen siliniyor.
Kullanılan özel güvenlik yazılımı sayesinde yolcular rahatlıkla bilgisayarı kullanabiliyor. İnternete bağlandıktan sonra eğer bulut üzerinden çalışıyorsanız, dosyalarınıza rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer USB bellek üzerinden ulaşmak isterseniz, USB C girişi için adaptör veriliyor. Eğer USB belleğiniz yoksa kabin görevlileri size 16 GB Toshiba bellek hediye ediyor.

BAVULA KOYMAYIN
THY ile ABD uçuşuna gidecek olan yolculara rehber! Kapıya kadar bilgisayarı kullanabilirsiniz. Kuyrukta beklememek için asla bavula koymayın. Uçağa girmeden önce kapıda bilgisayar ve tabletlerinizi özel köpüklü naylon zarflara yerleştirip üstüne barkod çıkışı alınarak etiketleniyor. Etiketin parçası yolcuya veriliyor. Yolcular da elindeki etiketle bavulların alındığı bölgede bilgisayar ve tabletlerini teslim alıyor.

USB ADAPTÖRÜ VAR
Uçuş boyunca işiniz varsa bilgisayarı kullanabiliyorsunuz. Dizüstü bilgisayarı internete bağladıktan sonra eğer şarj ömrü yetersiz kalırsa, hemen şarj cihazı veriliyor. Ekranı oldukça yüksek çözünürlüğe sahip dizüstü bilgisayara USB C adaptörü üzerinden fotoğraf ve videoları hızla atmak mümkün oluyor. Ancak bulut üzerinden çalışma alışkanlığınız varsa, harici ve dahili belleğe ihtiyaç duymadan herşeyi internet üzerinden düzenlemek mümkün.

Tek sıkıntı geri alma kuyruğu
Yolculardan hasarsız alındığı tesbit edilen ürünlerin hasarsız şekilde geri teslim edildiğinin onaylanması uzun bir süreç. En büyük sıkıntı pasaport sonrası bavullarınızın gelmesine rağmen elektronik eşya kuyruğunda beklemek. Görevlilerin elinde barkod okuyucu olmadığı için bavulların içine tek tek bakılıyor. Aktarma uçuşunuz varsa görevlilere hatırlatmanızda fayda var. Dönüş yolculuğunda ise sorun yok. Bilgisayar, tablet veya elektronik cihazınızı yanınıza alabiliyorsunuz.

Uçağa alınmayanların listesi
Akıllı telefondan büyük pile sahip tüm cihazlar.
Dizüstü bilgisayarlar ve tabletler.
Profesyonel fotoğraf makineleri ve handycam kameralar. Fotoğraf makinelerinin mercekleri değil, gövdesi paketlenip yolcudan alınıyor.
Telefondan daha fazla pil depolama alanına sahip tüm taşınabilir piller kabinde taşınamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 23 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar