Kanserli hücre yapay zekâyla tanınıyor

Akıllı telefon kameralarının yıllar içinde düşük ışıkta fotoğraf çekme başarısına benzer gelişme gen teknolojisinde de yaşanıyor.

Kanser hastalığında geleneksel teşhis yöntemleri, çok düşük ışıkta çekilen fotoğraflar gibi mutasyona uğramış genleri tanımlamakta yetersiz kalıyordu. Şimdi yeni nesil gen teknolojileri konusundaki çalışmalar hastalıkla mücadelede aydınlık geleceği işaret ediyor. Yani mutasyona uğrayan hücrelerin tanımlanmasında yeni nesil teknolojilerle tanı ve teşhis konusunda daha hızlı ve etkili çözüm geliştiriliyor. Artık tanımlama konusundaki çalışmalar karanlıkta değil, daha aydınlıkta yapılıyor.

BULUT TABANLI ÇÖZÜM
Roche tarafından 2015 yılında 1 milyar dolara satın alınan Foundation Medicine Inc'in (FMI) Küresel Medikal Direktörü James Creeden ile kanserli hücrelerin tanımlanması konusunda gelinen son noktayı konuştuk. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar