İhtiyacın kadar kullan kullandığın kadar öde

Daha basit yaşa, daha yalın araçlar kullan, daha çok odaklan. Aslında bulut teknolojisiyle birlikte başlayan "kullandığın kadar öde" mantığı günlük ve iş yaşamı dahil her yere bulaşıyor. Ne...

Daha basit yaşa, daha yalın araçlar kullan, daha çok odaklan. Aslında bulut teknolojisiyle birlikte başlayan "kullandığın kadar öde" mantığı günlük ve iş yaşamı dahil her yere bulaşıyor. Ne kadar veri depoluyorsanız, o kadar para ödüyorsunuz. Eskiden yazılımı satın almak hayatın parçasıydı. Şimdi yazılımlar, uygulamalar bulut tabanlı "kullandığın kadar öde" mantığıyla hizmet veriyor. Bir yazılıma kullandığın kadar ödeme fikri her kullanıcıya cazip gelmeye başladı.
Güncelleme ücreti, ekstra yer kapladı derdi yok. Tüm bu servislerin ucu iyi bir kullanıcı deneyimine dayanıyor. Artık iyi bir bulut tabanlı servis insanların günlük hayatının parçası haline geldi.
Sadece bulut hizmeti değil, işlemciler bile paylaşımlı kullanmak mümkün. Yani bilişim hizmeti aldığınız veri merkezinden işlemciyi meşgul ettiğiniz kadar ödeme yapmayı tercih edebiliyorsunuz. Yani sizin sorgulama yapma ihtiyacınız ayın ve yılın bazı dönemlerinde oluşuyorsa, kısacası etkinlik bazlı kullanıyorsanız, kullandığın kadar ödemek kadar doğal bir çözüm olamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veriden yapay zekaya kadın aklı var 14 Temmuz 2024 | 19 Okunma Tohum aşamada TÜBİTAK büyümede fintekler lokomotif 12 Temmuz 2024 | 1.573 Okunma Geleceği şekillendiren eğitimin formülü 07 Temmuz 2024 | 48 Okunma Verilerinizin tek hakimi olmanın yolu Bulutta 30 Haziran 2024 | 55 Okunma Yapay zeka bağımlısı olmak kaçınılmaz! 23 Haziran 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar