Her bütçeye göre akıllı telefon

Akıllı telefon konusunda marka tutuculuğunuz yoksa, doğru seçimi yapmak daha kolay. Bin liranın altındaki telefonların kamera ve ekranlarından memnun değilseniz, 4-5 bin liralık telefonlar da cüzdanınıza uymuyorsa işte o...

Akıllı telefon konusunda marka tutuculuğunuz yoksa, doğru seçimi yapmak daha kolay. Bin liranın altındaki telefonların kamera ve ekranlarından memnun değilseniz, 4-5 bin liralık telefonlar da cüzdanınıza uymuyorsa işte o zaman orta sınıf telefonların yetenekleri yardımınıza koşuyor. Üstelik yazılım, minimum 5.5 inç ekranı, işletim sistemi, selfie tutkunları için ön kamerası, internet gibi başlıklarda pahalı telefonlardan pek de geride kalır yanları yok.
İşte marka farkı olmaksızın orta sınıf telefonların genel özelliklerine hemen göz atalım.
Orta sınıf diyerek hor görmeyin. Hepsi artık hızlı ve oldukça başarılı fotoğraf çekiyor. Önde veya arkada çift kameraya sahip oluyorlar. Tek kamera olsa bile yazılımla çift kameranın sahip olduğundan daha fazlasına sahip olabiliyorlar.
Eğer Android bir telefon kullanıyorsanız, Android işletim sisteminin tüm yetenekleri elinizde. Eğer Android'in güncel sürümü Oreo seçeneğiniz varsa, kaçırmayın derim.
Fotoğraflar için Google'ın sınırsız depolama yetenekleri işinize gelecek. Ancak bunu yaparken, fotoğrafların Wi-Fi olduğunda güncelleme yapmasına dikkat edin. Yoksa internet paketinin kotası erkenden sönebilir.
Samsung'un yeni tanıtılan A8 serisi, Huawei Mate 10 Lite, LG Q6, Asus ZenFone 4 Max, Casper Via G1 Plus, Sony Xperia XA1 Plus benim orta sınıf için seçtiğim telefonlar arasında yer alıyor.

Çift kamerayla profesyonel foto etkisi
Samsung Galaxy S8 ve Note 8 alamayanlar için A serisi bir seçenek olarak karşımıza çıktı. Ve deneme şansını bulduk. A serisi, orta sınıfın üst katlarına denk gelen ürün özelliklerine ve etiket fiyatına sahip. A8 modeli 5.6 inç ve A8+ modeli ise 6 inç ekrana sahip.
Uzun boylu olan 18X5.9 AMOLED sonsuz ekran oranı yüksek sınıf telefonlarla aynı tadı veriyor. Avucunuzun içine rahatlıkla oturuyor. Özellikle selfie yani özçekim tutkunu kullanıcılar için Türkiye'de kullanıcıların tercih nedeni olabilir.
Cam ve metalin yoğunluğu sağlam ve şık bir tasarım hissi veriyor. Suya dayanıklı, altın sarısı, gece siyahı ve orkide grisi renkleriyle kullanıcının karşısına çıkıyor. Sizi megapiksel detaylarına boğmadan kamera hakkında şunu söyleyebiliriz. Öndeki çift kamera arka planı bulanıklaştırarak profesyonel çekim efekti veren yeteneklerle kullanıcıların profesyonel algısını oluşturmasına katkı sağlıyor.

Ekran ve yetenekler büyüdü
Akıllı telefon ekranları büyüdükçe cihazların yetenekleri de artıyor. Telefonla yaptığımız şeylerin başarı oranı ve sayısı artıyor. Casper VIA G1 Plus cep telefonu, 5.99 inç HD Plus Full LCD ekranıyla, telefon alanının maksimum bir şekilde kullanılmasını sağlayarak tüketiciye yeni bir deneyim sunuyor. Daha az çerçeve ile ekranın aktif kullanım oranını artırıyor.
Casper VIA G1 Plus cep telefonu 16 Megapiksel ön kamerası ve ışığı nedeniyle kusursuz özçekim fotoğraflar çekiyor. 13 megapiksellik arka kamerasıyla 9 farklı fotoğraf modu özelliği sunan VIA G1 Plus, IPS teknolojisi sayesinde ekrana hangi açıdan bakılırsa bakılsın renklerin çok canlı şekilde görülmesini sağlıyor. Ekranının büyük olması sayesinde sosyal medya dahil her türlü okumayı kolaylaştırırken, oyunseverlerin de ilgisini çekiyor.

?Özçekimde kadraj dışında kalmayın
Cüzdanları yakmayan orta sınıf cihazlar konusunda LG eski model amiral gemisi cihazların yanında Q6 serisi telefonlarla geçtiğimiz yıl karşımıza çıkmıştı. Tahmin edilebileceği gibi Q6, LG'nin orta sınıf telefonların hemen giriş seviyesinde yer alıyor. Akıllı telefonun 100 derecelik özçekim kamerası, fotoğraf meraklılarının hiçbir çaba harcamadan arkadaş ve aile fotoğraflarında kimsenin kadraj dışında kalmamasını sağlıyor.
Kameranın sahip olduğu gelişmiş LG UX 6.0i, FullVision ekranın 18:9 oranının tüm avantajlarından faydalanıyor. Kare kamera modu, çekilen fotoğraf karelerinin paylaşılmasını kolaylaştırırken çoklu kare görüntülerle fotoğraf kolajları yaratılmasını da sağlıyor.
Tüm telefonlarda göze hoş görünmeyen kamera çıkıntısını ortadan kaldırıyor. Şık bir görüntüsü olan Q6, metal gövdesi, sahip olduğu kıvrımları ve yuvarlatılmış hatlarıyla ekranın köşelerine de uyum gösteriyor. Türk Telekom mağazalarında satılan Q6, şık metalik çerçevesiyle çok daha dayanıklı bir günlük kullanım deneyimi sağlayan hafif ve sağlam bir cihaz sunuyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar