Hatasız teknoloji olmaz! Teknolojide kaybedenler kulübü

Her teknoloji firmasının kusursuz diye düşündüğü planlar suya düşebiliyor. Tasarlanan ürün ve hizmetler piyasaya çıkmadan veya pazarda istediği ilgiyi göremeden kaybedenler kulübünün parçası oluyor.

Yenilikçi ürün ve hizmet geliştirmek isteyen bir firma mutlaka hata yapar. Risk almayan hata yapmaz. Bu yüzden yenilikçi ürün ve servis için risk alan firmaların hataları iyi bir malzeme oluşturuyor. Ürün tasarımı, maliyet, pil, ekran tasarımı gibi değişik sebeplerle her marka hatalı ürünlere imza atıyor. 70'lerde teknolojik yarış Betamax kasetlerle VHS kasetler arasındaydı. Sonra yarış DVD ve CD kayıtlarından maliyet düştükçe sabit disklere ve bellek kartlarına taşındı. Sony, birkaç kez kaybedenler kulübüne kazandırılan Betamax kasetler ve memorystick flaş bellekler için önemli zaman ve para harcadı. Google, büyüdükçe pek çok başarısız servisle tanışmamızı sağladı. Son olarak Google+ servisini kapatacağını açıkladı. Yani başarısız olan sosyal ağ uygulamalarına sıkça tanık olduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 45 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar