Girişimler Avrupa’da buluştu

Avrupa'da düzenlenen en büyük girişimci etkinliği "Four Years From Now" (4YFN) Mobil Dünya Kongresi'ne paralel olarak Barselona'da ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Eski fuar alanındaki etkinlikte 600'den fazla girişim, 8...

Avrupa'da düzenlenen en büyük girişimci etkinliği "Four Years From Now" (4YFN) Mobil Dünya Kongresi'ne paralel olarak Barselona'da ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Eski fuar alanındaki etkinlikte 600'den fazla girişim, 8 bin 600 metrekarelik alanda yapay zekâdan eğitime, nesnelerin internetinden sağlığa farklı çözümler geliştirilmesine katkı sağlıyor. Bazı girişimciler sahnede projesini anlatma fırsatı yakalarken, etkinliği destekleyen kurumlardan ve yatırımcılardan destek alması sağlanıyor.

DİJİTAL SAĞLIK VE KADIN
Kurumlar, yatırımcılar ve medya kuruluşlarıyla girişimleri bir araya getiren etkinlikte stant açma şansı yakalayan girişimler Avrupa ekosistemine doğrudan entegre olma fırsatı yakalıyor. Avrupa'daki Dijital Sağlık ve Güzellik Teknolojileri Buluşması'na dönüşen 4YFN etkinliği yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Avrupa Ağa Bağlı Sağlık Birliği (European Connected Health Alliance - ECHAlliance) tarafından desteklenen etkinlikte sağlık girişimleri, potansiyel yatırımcılara ulaşma imkânı buluyor. Kadınlara yönelik ayrımcılığı ortadan kaldırmaya yönelik girişimci yarışmasının da finali Barselona'da düzenleniyor. Biz de etkinliğe katılan bazı girişimleri yerinde inceleme şansı yakaladık. Girişimcilerin projelerini kendi hazırladıkları standlarda görmeyi başardık.

ÇOCUK OKULDAN GELİNCE HABERİNİZ OLSUN
Araç takip sistemleri gelince çocuğunuzun servis problemi çözülüyor mu? Asla çözülmeyeceğine inanıyorsanız, bir de teknolojik bir çözümünü deneyin. Okul minibüsünün geliş gidişini haber veren bir uygulama olsa işinize yaramaz mı? Çocuğun okula geliş gidişlerinin aile, okul idaresi, servis şirketi tarafından kontrolünün yapılmasını sağlayan bu çözüm, sürücü ani fren yaptığında veya çocuğu eve bırakmadığında tüm tarafların kısa mesajla uyarılmasını sağlıyor. Geliştirilen uygulama, aile ve diğer kontrol mekanizması kadar, okul idaresinin de her durumu anlık izlemesine yardımcı oluyor.

ETİNİZİ KEYFİNİZE GÖRE PİŞİRİN
Mutfakta yeterince marifetli biri olsanız da dağınık biri olabilirsiniz. Sık sık pişirdiğiniz eti, tavuğu, balığı mangalda ya da tavada unutmak gibi bir derdiniz mi var ? Bu durum teknolojiyle fazla haşır neşir olanların olağan sorunu oldu. O zaman akıllı bir termometre işinizi görebilir. Barselona'da düzenlenen 4YFN etkinliği derdinize çare olacak her girişimciyi barındırıyor. Meater, akıllı bir termometre ve ete, tavuğa akıllı termometreyi iliştirdiğinizde akıllı termometre uyarılar geçmeye başlıyor. Telefon ekranında ne kadar süre sonra kaç dakika beklemeniz gerektiği yazıyor. Ürün internet üzerinden 69 dolara satışta. "Keşke birden fazla termometrem olsa" diyen kalabalık aileyseniz fiyatı 120 doların üstüne çıkan 4'lü akıllı termometreye sahip olabilirsiniz.

CANLI VİDEO PLATFORMU
Artan mobil internet hızı ciddi anlamda video platformlarının sayısını artırıyor. Canlı video platformları da yoğun ilgi çekiyor. 4YFN etkinliği video platformunda iş yapan girişimcileri de bir araya getiriyor. İnteraktif yayın, web veya uygulama üzerinden kullanılabilen farklı bir girişim projesi. Kolayca canlı yayın yapma olanağı sunan platformun sunduğu çözüm pek çok kurumsal kullanıcı için hayati bir çözüm oluşturuyor.

IŞIK KAPILARI AÇIYOR
Lightbee uygulaması kapıların kilidini açarken yüksek güvenlik talebine karşılık vererek çalışıyor. Uygulamada kullanılan telefon ışığı anahtarı bulmak için tutulurken uygulamanın kendisi bir anahtara dönüşüyor. Her kilidin benzersiz bir ışık örneği oluşturduğu çözüm oldukça pratik güvenlik uygulamasına dönüşüyor. Telefonun ışığı ile yaratılan girişim fikri oldukça farklı çözümleri bir araya getiriyor. Kişiselleştirilmiş güvenlik duvarı basit bir çözümü mobil platforma taşımayı sağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar