Girişimcinin ilacı veri baş ağrısı rekabet

Girişimci ekosisteminin oluşturulması için tüm dünyada devletler ve belediyeler yarışıyor. Dünyanın en yetenekli girişimcilerinin bulunduğu coğrafyaya çeken Silikon Vadisi, belediyelerle birlikte girişimcilerin...

Girişimci ekosisteminin oluşturulması için tüm dünyada devletler ve belediyeler yarışıyor. Dünyanın en yetenekli girişimcilerinin bulunduğu coğrafyaya çeken Silikon Vadisi, belediyelerle birlikte girişimcilerin çözümlerini kullanarak yaşam şartlarını iyileştiriyor. Devlet kurumları ve belediyeler adil rekabet ortamı, yetenekli ve birbirinden beslenen insan ağına yatırım yaparak rekabet etmeye çabalıyor.

VERİLER HAYAT KURTARIYOR
Belediyeler imece usulü toplanan verileri tüm girişimlere eşit şartlarda açarak vatandaşa yönelik projelerini hayata geçiriyor.
Kişisel verileri ihlâl etmeden toplanan sağlık, trafik, gıda, enerji tüketimi ve eğitim verileri toplumun birçok derdine çare olabiliyor. CrowdSource denilen kitlesel kaynak verileri, sosyal ağ veya kamu kurumlarının desteğiyle toplanarak toplum yararına çözüme dönüştürülüyor. Örneğin, İstanbul'daki trafik verileri, trafikteki insanların akıllı telefonları veya araçlardan toparlanarak oluşturuluyor. Belediyeler ve sivil örgütler bu verilerin yine kamu yararına ve girişimcilere eşit şartlarda sunulmasıyla harika çözümler üretebiliyor. Türkiye'nin önüne yığılan sığınmacı sorunundan trafiğe, eğitimden sağlığa pek çok konuda kitlesel kaynak verilerinden çözümler üretilebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evde akıllı cihazlara yer açın güvenliği de ihmal etmeyin 05 Mayıs 2024 | 72 Okunma Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 50 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar