Geleceği aydınlatan girişimler

Berlin'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük Tüketici Elektroniği ve Akıllı Ev Aletleri fuarı IFA'da, akıllı aydınlatma ve ev sistemleri konusunda farklı girişimler de sahne aldı. Birçoğu küresel kitlesel...

Berlin'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük Tüketici Elektroniği ve Akıllı Ev Aletleri fuarı IFA'da, akıllı aydınlatma ve ev sistemleri konusunda farklı girişimler de sahne aldı. Birçoğu küresel kitlesel fonlama platformu Kickstarter projesi olan girişimler aydınlatma sistemlerinden taşınabilir sistemlere pek çok projenin tanıtılmasını sağlıyor. Komşumuz Romanya'dan bir girişim The Lampster, eski traktörlerin lambalarını akıllı aydınlatma ürünlerine dönüştürüyor. LED lambalarla desteklenerek her tür renkte aydınlatma yeteneğine sahip Lampster, akıllı telefon uygulamalarıyla yönetilebiliyor.
Romanyalı iki girişimci Radu ve Andrew 6 bin 148 destekçiden The Lampster projesinin hayata geçmesi için 1 milyon 327 bin 559 dolar topladı. 160 girişimin yer aldığı IFA Next salonunda 37 farklı ülkeden proje yer alıyor.

SESLİ KOMUT YÖNETİYOR
Bir başka akıllı aydınlatma projesi de Güney Koreli Lumigent girişimi. Sesli komutla yönetilen bir çözümle dikkat çekiyor. Akıllı masa lambası Lumigent sesli komutla yönetiliyor. Amazon Alexa platformunu kullanan girişim 4 farklı motorla değişik yöne hareket edebiliyor. Lamba akıllı aydınlatma dışında kamera olarak da kullanılabiliyor. Açma kapama komutlarını İngilizce olarak algılayabiliyor. Kablosuz internet üzerinden ağa bağlanan akıllı masa lambası, kamerasıyla dikkat çekiyor. Girişimler sadece akıllı aydınlatma sistemiyle değil, taşınabilir çözümler de geliştiriyor. Özellikle kişisel sağlık çözümleri de en çok dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor. Fuarda giyilebilir teknolojiler, sanal gerçeklik ve akıllı ev sistemleri de sergileniyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar