Ekranların yarışı başlıyor

Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, yarın kapılarını açıyor. 6 Eylül'e kadar devam edecek fuarda akıllı telefonlardan televizyonlara, kameralardan akıllı saatlere farklı ekranlara sahip pek...

Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, yarın kapılarını açıyor. 6 Eylül'e kadar devam edecek fuarda akıllı telefonlardan televizyonlara, kameralardan akıllı saatlere farklı ekranlara sahip pek çok cihaz ilk kez sergilenecek. 75 inçlik OLED ekranlardan 1.5 inçlik akıllı saatlere kadar her türlü akıllı cihaz fuarda tüketiciyle buluşacak.

FUARDA İKİ TÜRK FİRMASI
Samsung Gear Sport'un karşısına akıllı bileklik konusunda uzman marka olan Fitbit'in yeni akıllı saati Fitbit Ionic çıkacak. Arçelik ve Vestel fuara uzun süredir katılan iki Türk tüketici elektroniği şirketi olarak yer alacak. Arçelik ile Vestel yeni televizyon ve beyaz eşyalarını fuarda sergileyecek.

AKILLI SAATLER SAHNEDE
Apple'ın yeni iPhone dedikoduları gündemdeyken Apple Watch 3'e rakip ürünler IFA'da sahne alacak. Fuar daha kapılarını ziyaretçilerine açmadan pek çok firma yeni ürünlerini tanıtmaya başladı. Samsung, yaklaşık 10 gün önce tanıttığı yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note 8'in dışında Gear Fit2 akıllı bileklik ve Gear Sport akıllı saati ilk kez görücüye çıkardı. Yine akıllı bileklik pazarının güçlü oyuncusu Fitbit Ionic tüketiciyle buluşacak. Akıllı televizyonda ise OLED ekranların sayısı artıyor. LG, OLED teknolojisini daha fazla kullanırken, ekranların boyutu 75 inçe çıkmaya başladı. Ürün fiyatları da erişilebilir düzeye iniyor.

TERMAL KAMERALI AKSİYON TELEFONU
Suya, toza ve darbeye dayanıklı aksiyon kameralara alıştık. Benzer şekilde akıllı telefonları Cat markasıyla görmeye başladık. Üstelik termal kameralı modeli Cat S60 klasik telefonlardan farklı olarak ilginç bir kullanım alışkanlığı geliştiriyor. 5 metre su altında bile fotoğraf çekebileceğiniz Cat S60, akıllı telefonlar için farklı ve yenilikçi özellikleri her koşulda kullanıma sunuyor. Bizi telefonların hassas kullanım alışkanlıklarından uzaklaştırıyor.

160 GİRİŞİMCİ IFA NEXT ETKİNLİĞİNDE
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında 1924'te "Berlin Radyo Fuarı" (Berlin Radio Show) adıyla başlayan Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, 1-6 Eylül arasında Berlin'de düzenleniyor. Savaş yıllarından sonra Düsseldorf ve Frankfurt'da düzenlenen fuar, 1961'den sonra yeniden Berlin'e taşındı. Bu yıl 57'nci kez düzenlenen fuara 210 ülkeden bin 112 firma katılıyor. Ağırlıklı olarak televizyonlar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, kameralar ve akıllı ev cihazlarının sergilendiği IFA Fuarı'na Arçelik ve Vestel gibi yerli firmalar da uzun süredir düzenli olarak katılıyor. Bu yıl fuarda IFA Next adıyla düzenlenen etkinlikte de 20 ülkeden 160 girişimci yer alıyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 47 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar