Dijital Kurt’un gözü üstümüzde

Veri güvenliğinizi tehdit eden dijital kurtlara karşı önlem aldınız mı? Kameraya, mikrofona, kalp atış ritmine, konum bilgisine kadar her şeyi paylaştığınız uygulamaların farkında mısınız?...

Veri güvenliğinizi tehdit eden dijital kurtlara karşı önlem aldınız mı? Kameraya, mikrofona, kalp atış ritmine, konum bilgisine kadar her şeyi paylaştığınız uygulamaların farkında mısınız? Dijital Kurt akıllı telefon; akıllı saat, hoparlör, güvenlik kameraları üzerinden aldığımız tüm servislere göz dikiyor. Kısacası tüm mahrem bilgilerinizin internetin derin sularında satıldığını biliyor musunuz?
Akıllı telefonlar, güvenlik kameraları, akıllı saatlerin tüm kişisel verimizi topladığının farkında mısınız?
Kaspersky'nin veri güvenliğinde yeni tehdit ve saldırıların anlatıldığı Cyber Security Weekend etkinliğinde paylaşılan istatistikler Türkiye'de tehditlerin artarak devam ettiğini ortaya koyuyor. Sadece bireyler değil, kurumlar da siber güvenlik tehditleri konusunda oldukça yetersiz.

YAPAY ZEKA KULLANAN SALDIRILAR
Kaspersky uzmanları, özellikle hükümetleri, işletmeleri ve endüstriyel kuruluşları hedef alan en büyük siber tehditler ve gelecekte siber güvenlik ortamını etkileyecek eğilimlerle ilgili olarak iç görülerini paylaştı.
Üstelik hava durumu verir gibi siber saldırıların nasıl şekil değiştirdiğini örneklerle anlatan uzmanlar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar