Daha çok zeka müzik 4K video

Apple, şimdiye kadar düzenlediği en büyük Dünya Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC 2017) Silikon Vadisi'nin kalbinde San Jose'de gerçekleştirdi. 28'inci kez düzenlenen WWDC 2017 etkinlikte 6 farklı ürün ve servisi ilk kez...

Apple, şimdiye kadar düzenlediği en büyük Dünya Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC 2017) Silikon Vadisi'nin kalbinde San Jose'de gerçekleştirdi. 28'inci kez düzenlenen WWDC 2017 etkinlikte 6 farklı ürün ve servisi ilk kez görücüye çıkardı. Apple TV, Apple Watch, Macbook ve iMac, iPhone ve iPad için güncel sürümlerinin işletim sistemi yeteneklerini ve 3 yeni ürünü de ilk kez geliştiricilere, gazetecilere anlattı. Açıklanan güncel işletim sistemi yapay zeka, öğrenen makine yetenekleriyle dikkat çekti.

AKILLI-YETENEKLİ-GÜNCEL
Kullanıcılar tüm Apple ürünlerinde güncel işletim sistemleriyle akıllı ve yetenekli cihaz deneyimi yaşama alışkanlığı kazanmaya başlıyor. Apple TV'de tvOS işletim sistemi ile Amazon Premium Video servisi kullanılabilir hale geliyor.
Yine Watch OS4 güncellemesi özellikle yapay zeka kullanan uygulamaların akıllı saat platformunda çalışmasını sağlıyor. MacOS platformu ise High Siera sürümüyle bir dizi yetenekler kazandı. Özellikle safari tarayıcısı kullananlar otomatik açılan reklamlardan kendisini korumuş oluyor. macOS High Sierra tamamen yeni bir dosya sistemi, High-Efficiency Video Coding (HEVC) desteği ve yapay zeka teknolojisinden sanal gerçeklik içerikleri oluşturmaya kadar her şeye güç katan, Apple'ın gelişmiş grafik teknolojisi Metal'in bir güncellemesini sunuyor. macOS High Sierra'da Fotoğraflar, Safari ve Mail dahil, Mac kullanıcılarının her gün kullandıkları uygulamalarda yapılan bir dizi iyileştirme de bulunuyor.

ARKADAŞINA PARA GÖNDER
Yapay Zeka uygulaması kullanıcıların alışkanlıklarını öğrenerek bir adım önde hareket ediyor. iOS 11 güncellemesi ile iMessage uygulamasıyla Apple Pay üzerinden annenize, eşinize, sevgilinize veya arkadaşlarınıza para göndermek mümkün oluyor. iPhone ve iPad iOS 11'in yapay zeka yetenekleri sayesinde kullanıcı davranışlarını öğrenerek bildirimler gönderilmesini sağlıyor. iOS 11 ile çoklu iş yapma yeteneği, yaptığınız işleri dizüstü ve bilgisayarda olduğu gibi kullanılmasını sağlayan dosyalar uygulaması geliyor. Bu yazılım iPad'de Apple Pencil'ı kullanmak için gerçekleştirilmiş olan en gelişmiş yazılım güncellemesidir.

iOS 11 güncellemesi ile artırılmış gerçeği bulduk
Apple, WWDC'de geliştiricilere, kullanıcıların gerçek dünyadan sahnelerin üzerine sanal içerikler yerleştirmelerini sağlayacak uygulamalar geliştirme olanağı veriyor. Yeni bir platform sayesinde yüz milyonlarca iOS cihazlarına Artırılmış Gerçeklik özelliği geliyor.
CoreML geliştiricilere cihaz üzerinde makine öğrenim yetenekleri sunarak, kolayca tahminde bulunabilen, öğrenebilen ve giderek daha akıllı hale gelen uygulamalar geliştirmelerine olanak sağlıyor. iOS 11 şimdilik geliştirici ön sürüm olarak sunuluyor, bu sonbaharda ise iPhone ve iPad için ücretsiz bir yazılım güncellemesi daha olacak.



4K video işleyen canavar
Yeni iMac Pro, göz kamaştırıcı 27 inç Retina 5K ekranı, maksimum 18 çekirdekli Xeon işlemcisi ve 22 Teraflops'a kadar çıkan grafik işleme birimiyle gelmiş geçmiş en güçlü Mac. iMac Pro, gelişmiş grafik düzenleme, sanal gerçeklik içeriği oluşturma ve gerçek zamanlı 3D işleme için kusursuz performansı, yeni uzay grisi kasasıyla sunuyor. iMac Pro'nun Aralık ayında satışa çıkması planlanıyor.
Apple, en son teknolojiye ve yüksek üretim sistemine modüler bir tasarımla ve son teknoloji profesyonel bir ekranla erişmek isteyen profesyonel müşterileri için iMac Pro'nun yanı sıra tamamen yeniden tasarlanmış yeni nesil Mac Pro üzerinde çalışıyor.

Evde akıllı müziğin patronu HomePod
Evde farklı müzik deneyimi için tasarlanan yeni akıllı hoparlörlerü HomePod'u tanıtan Apple, rakipleri Google Home ve Amazon Echo'ya göz dağı verdi. 349 dolara satışa sunacağı HomePod yıl sonunda ABD, İngiltere ve Avustralya'da satışa sunulacak. Apple'ın şimdiye kadar en önemli müzik platformu iTunes 40 milyondan fazla şarkı ve 2 milyon artist arşivinden oluşan Apple Music servisiyla buluşacak yeni akıllı hoparlörü HomePod sahneye çıktı. Apple Music ile birlikte çalışacak şekilde tasarlanan HomePod, kullanıcıların kişisel müzik tercihleri ve zevkleri hakkında derinlemesine bilgi edinerek, yeni müzikler keşfetmelerine yardımcı oluyor. HomePod, yüksek sesle müzik çalarken bile kullanıcıların sesle kontrol edip etkileşime geçebilmeleri için altı adet mikrofona sahip. "Hey Siri, bu şarkıyı beğendim" dediğinizde HomePod ve Apple Music birlikte mükemmel bir müzik uzmanı haline geliyor.

Yeni iPad Pro boyut değiştirdi
Apple ProMotion teknolojisi ile gelişmiş yeni ekranı ve yeni A10X Fusion çip ile iyi bir performansa sahip iPad Pro'nun yeni 10.5 inç iPad Pro ve yeni 12.9 inç iPad Pro modelleri tanıtıldı.
Yeni 10.5 inç model, kenar sınırlarını yaklaşık yüzde 40 azaltıyor ve kompakt bir pakete sığıyor. Üstelik, yalnızca 469 gram hafifliğinde. Bu sonbaharda çıkacak iOS 11'de bulunan yepyeni Dosyalar uygulaması, özelleştirilebilir Dock, gelişmiş multitasking ve daha derin Apple Pencil entegrasyonu gibi yeni ve güçlü iPad özellikleri ile iPad Pro, kullanıcıların daha da üretken ve yaratıcı olabilmesini sağlıyor. ProMotion teknolojisi ile çok daha duyarlı hale gelen Apple Pencil daha akıcı ve doğal çizimler için 20 milisaniye gecikme ile sektörün en iyisi.
Ayrıca, Pro- Motion ekran kalitesini artırıyor ve güç tüketimini de azaltıyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar