Çiftlik dostu WiCow girişimi hayvanların hayatını kurtardı

Teknoloji girişimleri sağlıktan eğitime, lojistikten tarıma veri analitiği çözümleriyle dönüşümü tetikliyor. wiCow girişiminin de amacı yapay zeka altyapısıyla büyükbaş hayvanların...

Teknoloji girişimleri sağlıktan eğitime, lojistikten tarıma veri analitiği çözümleriyle dönüşümü tetikliyor. wiCow girişiminin de amacı yapay zeka altyapısıyla büyükbaş hayvanların sağlık takibini yaparak, gerektiğinde erken uyarı vererek çiftçi ve veterineri uyarmak.
Söz konusu girişim, toplam 10 milyon saat hayvan verisi toplayarak verdiği alarmlarla 200 anne inek ve 800 buzağının hayatını kurtardı. Selvi Yurtsever Çırak ve Tolga Çırak tarafından 2013'te kurulan wiCow, hayvan çiftliklerine de önemli bir çözüm sunuyor.
Selvi Çırak, kuruluş hikâyelerini şöyle anlattı: "Biz evlenmeden önce eşim Tolga, Lely Vector Sistemi'nin takım lideri ve tasarımcısı olan elektrik-elektronik mühendisi ve yüksek biyomedikal mühendisiydi. Ben de o esnada ailemin turizm işinde pazarlama direktörlüğü görevini yürütüyordum. Benim daha önce iki kez iş kurma girişimim olmuştu ama açıkçası aradığımı bulamamıştım. Çiftçi bir aileden gelen ve hayvanlarla büyüyen Tolga'nın aklında ise hayvanlarla ilgili bir cihaz yapma fikri hep vardı."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar