Arkasında gözü olan kamera

Yeni nesil kameralarda artık merceğin önü arkası kalmadı. 360 derece kameralarda ikinci nesil ürünler karşımıza çıkmaya başladı. Bol keseden dağıtılan Sanal Gerçeklik (Virtual Reality - VR)...

Yeni nesil kameralarda artık merceğin önü arkası kalmadı. 360 derece kameralarda ikinci nesil ürünler karşımıza çıkmaya başladı. Bol keseden dağıtılan Sanal Gerçeklik (Virtual Reality - VR) gözlükleri bir işe yaramalı. Üstelik VR gözlüklerin uzun süreli kullanımında oluşan dertler kısmen giderilmeye başlandı. YouTube gibi mecralarda 360 derece videolar uzun süredir kullanılıyor. Yani çektiğiniz 360 derece videoları paylaşmak ve izlemek için engel yok. Bu durumun henüz bebek adımları olduğunu söylemekte fayda var. Artık tatillerde 360 derece videolar yaygınlaşıyor. Üstelik canlı yayınlarla bile destekleniyor.

360 DERECE NIAGARA
Samsung Gear 360'ı ve onunla birlikte Galaxy S8+'i eşlik ettiği zorlu koşullarda deneme fırsatı buldum. Tek tuşla minik ekranda hangi çekim modunu kullanacağınızı belirliyorsunuz. Sesli uyarı çekim modunun değiştiğini anlamanızı sağlıyor. Dünyanın en büyük şelalelerinden biri Niagara'da deneme fırsatım oldu. İşin güzeli harika görüntüler elde ederken çekimi hangi koşullarda yaptığınızı görmek de keyifli oluyor. Cihazın uygulamasını telefona yükleyerek işe başlayın. Çünkü monopod veya tripoda taktığınızda uzaktan izleme ve kumanda etme şansınız artıyor.

4K VİDEO VE BALIK GÖZÜ
Gear 360, sürükleyici ve gerçekçi dijital içerikler oluşturmak için ilk kez 4K video çekim özelliğini sunuyor. 8.4 megapiksel görüntü sensörleri ve F2.2 dual balık gözü lensleriyle donatılmış olan Gear 360 ile yüksek çözünürlüklü çekimler yapılabiliyor. Kullanıcılar 360 derecelik bir video ya da hareketsiz imajlar yaratırken çeşitli görüntüleme modları, düzenleme araçları, fotoğraf efektleri ve filtreler sayesinde özelleştirilmiş içerikler oluşturabiliyor. Ayrıca, paylaşılabilen içerik oluşturmak için 360 videoları standart formatlara kolayca dönüştürülebiliyor.

360 DERECE CANLI YAYIN
Gear 360, gerçek zamanlı içerik paylaşımı imkanı da sunuyor. Gear 360, uyumlu bir akıllı telefon veya bilgisayarla senkronize edildiğinde, yeni cihaz, kullanıcıların en iyi deneyimlerini, yüksek kaliteli canlı yayınla veya doğrudan yükleyerek Facebook, YouTube veya Samsung VR gibi platformlarda paylaşmalarını sağlıyor. Böylece canlı yayında kamera önü ve arkası 360 derece yayına girmiş oluyor. Bu da ayrı bir yayın sorumluluğu anlamına geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar