Aradığınız renk telefona Uzakdoğu’da ulaştık

Akıllı telefonlar ve saatler gelişmiş teknoloji fonksiyonları için yarışırken, insan merkezli tasarımlarda pantone renkleriyle seçim yapma şansı doğdu. Artık uzun uzun teknik açıklamalar yerine sadece renk...

Akıllı telefonlar ve saatler gelişmiş teknoloji fonksiyonları için yarışırken, insan merkezli tasarımlarda pantone renkleriyle seçim yapma şansı doğdu. Artık uzun uzun teknik açıklamalar yerine sadece renk tercihine karar veren telefon kullanıcılarının sayısı artıyor. Çinli Huawei'nin bu yılın başında tanıttığı P10 ve P10 Plus serisi telefonlar yaz ayından itibaren Türkiye'ye giriş yaparken değişik pantone renkleriyle karşımıza çıkıyor. Dünyada en çok yeşil rengin tercih edildiği gözlemlenirken ülkelere göre farklı renklerin popüler olduğu belirtiliyor. Orkide grisi veya altın rengi Samsung S8+'in siyah renk modeline göre daha çok renkli modelleri tercih ediliyor. Yine birkaç hafta önce satışına başlanan Tayvanlı HTC'nin U11 modeli farklı renk seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Aslında her ülkede tüm renkleri bulmak mümkün olamıyor. Bu yüzden her markanın renk konusunda önceden hazırlık yapması gerekiyor.

RENKLER FARK YARATTI
Apple çıkardığı iPhone 6 serisiyle altın sarısı renkleri sayesinde siyah ve gri renklerin egemenliğinin biraz olsun azalmasını sağlamıştı. Şimdi ise altın renginde bile farklı seçenekler ortaya çıkmaya başladı. Gül rengi, altın veya normal altın diye ikiye ayrılan seçenekler bugün neredeyse her telefon markası tarafından kullanılıyor. Cihazlar, Pantone Color Institute ile ortak olarak yaratılan ve özel olarak seçilen iki ayrı Pantone rengiyle piyasaya çıktı. Pantone 2017 resmi rengi olan Pantone Greenery (Yeşillik) ve Huawei'nin Dazzling Blue (Göz kamaştırıcı mavi) olarak piyasaya sunduğu gölgeli derin mavi modelleri, Uzakdoğu'nun renkli karakterini gözler önüne seriyor. Huawei ve Pantone Color Institute'ün özenli işçilik ve karşılıklı işbirliği sonucu her iki renk de Huawei, P10 ve P10 Plus'ın yüzey ve dokusu için özel olarak geliştirildi. "Greenery", kum püskürtme yöntemiyle üretilmiş kasasıyla piyasaya çıkarken "Dazzling Blue" modelindeki hiper elmas kesim kasalarda parıltı efekti göze çarpıyor. Ayrıca HUAWEI P10 and P10 Plus'ın Ceramic White, Dazzling Gold, Prestige Gold, Graphite Black, Rose Gold ve Mystic Silver gibi çarpıcı renk seçenekleri de bulunuyor.

CANLI VE NET GÖRÜNTÜ
HTC U11'in etkileyici tasarımında ise kullanıcısını yansıtan Liquid Surface özelliği dikkat çekiyor. Cihazın likit cam yüzeyinde Optical Spectrum Hybrid Deposition kullanılıyor. HTC U11, 5.5 inç Quad HD çözünürlüğünde 3D cam ekranıyla güneş ışığında bile canlı ve net görüntüler sağlıyor. Suya da dayanıklı HTC U11 kullanıcılarının sudan korkmasına gerek kalmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar