91 girişime 9 ayda 57 milyon $’lık yatırım

Yatırımcılar, iş geliştirme uzmanları, girişimler ve girişimcilik ekosisteminin birçok paydaşını bilgi ve veri odaklı bir platformda buluşturarak Türkiye'de bir ilke imza atan Startups.Watch, Türkiye Girişim...

Yatırımcılar, iş geliştirme uzmanları, girişimler ve girişimcilik ekosisteminin birçok paydaşını bilgi ve veri odaklı bir platformda buluşturarak Türkiye'de bir ilke imza atan Startups.Watch, Türkiye Girişim Ekosistemi 2017 üçüncü çeyrek verilerini açıkladı.
Türkiye girişim ekosisteminde tohum aşamasındaki girişimlere ilgi devam ediyor.
Startups.Watch, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrek verilerine göre 23 teknoloji girişimine, melek ve girişim sermayesi fonları tarafından toplam 13.1 milyon dolarlık yatırım yapıldı.

AVRUPA'DA GİRİŞİME DESTEK
2017 yılının ilk 9 ayında yapılan toplam yatırım 57 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde sektörlere göre yatırımlara bakıldığında ise en çok yatırımı sırasıyla; seyahat, siber güvenlik, nesnelerin interneti girişimleri, reklamcılık, insan kaynakları ve biyoteknoloji aldı. Türkiye'nin elde ettiği rakamlar, tohum aşamasındaki girişimlere yatırımların ilgisinin devam ettiğini gösteriyor. Avrupa'da ise girişim sermayesi ve melek yatırım konusunda patlama yaşanıyor.

Kuzey Avrupa ülkelerinde ilgi hızla artıyor. 100 milyon dolar üstü yatırım alan altı ülkenin ikisi burada bulunuyor: İsveç ve Finlandiya. Diğer dört ülke ise İrlanda, İspanya, İsviçre, Avusturya. Tüm dünyada 2017 üçüncü çeyrek yatırımlarına bakıldığında 1 milyar dolar üzeri yatırım alan üç ülke ise: Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa. Türkiye ise kendi coğrafyasındaki en iyi yatırım alan ülke.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 37 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma Tarımın geleceği kadınlar ve veri ekonomisi ile şekillenecek 24 Mart 2024 | 26 Okunma Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor 22 Mart 2024 | 34 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar