Şeker, Tütün ve Alkol kurumları neden önemli idi?

Şeker, tütün, tütün ürünleri ve alkollü içecekler çok sayıda üreticiyi ve tüketiciyi ilgilendiren ürünler.Yaklaşık 155 bin aile pancar üretiyor. 55 bin aile tütün den para kazanıyor. Hemen...

Şeker, tütün, tütün ürünleri ve alkollü içecekler çok sayıda üreticiyi ve tüketiciyi ilgilendiren ürünler.

Yaklaşık 155 bin aile pancar üretiyor. 55 bin aile tütün den para kazanıyor. Hemen her evde şeker tüketiliyor. Sağlığa zararlı olmasına rağmen çok kişi sigara içiyor, çok kişi alkol kullanıyor.

Şeker, tütün, tütün ürünleri ile alkollü içecekler üretimini ve piyasasına düzenlemekle görevli Şeker Kurumu ile Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı.

Bu kurumların görev ve sorumlulukları iki bakanlık arasında bölüştürüldü.

Kanunlarla kurulmuş “Düzenleyici ve Denetleyici Kuruluş” statüsünde 10 kamu kuruluşumuz vardı. Bunlar; Sermaye Piyasası Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Rekabet Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Şeker Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Kamu İhale Kurumu ve Kamu Gözetimi Kurumu idi. Şimdi sayıları 8’e indi..

Şeker Kurumu, her yıl pancar kotalarını belirliyordu. Ekim öncesi, şeker fabrikaları ve üretici temsilcilerini bir araya getirerek, pancar alım fiyatlarının belirlenmesini sağlıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İlk çeyrekte 11.8 milyon kişi seyahate çıktı 07 Ağustos 2018 | 135 Okunma Domatesin başlıca zararlıları (Özellikle Rusları rahatsız eden domates zararlıları) 06 Ağustos 2018 | 286 Okunma 40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018 | 251 Okunma Ertelenen zamlar ekonomiye büyük yük getiriyor 02 Ağustos 2018 | 502 Okunma Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %30.1 arttı 01 Ağustos 2018 | 172 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar