Yiyeceklerdeki gizli tuza dikkat!

Çoğumuz ihtiyacımızdan fazla tuz alıyoruz. Tuzu kesmek için de masanızdaki tuzluğu uzaklaştırmaktan daha fazlasını yapmalıyız. Yani yediğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Zira hiç...

Çoğumuz ihtiyacımızdan fazla tuz alıyoruz. Tuzu kesmek için de masanızdaki tuzluğu uzaklaştırmaktan daha fazlasını yapmalıyız. Yani yediğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Zira hiç ummadığınız gıdalar gizli tuz deposu olabilir!

Evet hızlılar, evet kolaylar ama fazlaca sodyum yüklüler…
İpucu: Bu ürünlerin ‘light’ olanları daha az tuzlu olabilir ama yine de garanti değildir. Ürün etiketlerini iyi okuduğunuzdan emin olun. Light olması sadece yağı azaltılmış olması anlamına da gelebilir.

İçeriğinde genellikle koruyucu, sos veya ekstra sodyum ekleyebilecek çeşniler vardır. İpucu: Konserve sebzeleri iyice durulayın veya ‘tuz eklenmemiş’, ‘düşük sodyum’ yazan etiketleri arayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılbası sofralarına dikkat! 31 Aralık 2017 | 150 Okunma Mucizevi bir çay Kombu 24 Aralık 2017 | 922 Okunma Aralıklı Oruç Diyeti nedir? 17 Aralık 2017 | 447 Okunma Zerdeçal yağının 9 faydası 10 Aralık 2017 | 1.075 Okunma Yeni yıla formda girmenin 9 yolu 03 Aralık 2017 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar