Yaz kilolarından kurtaran 11 tüyo

Yaza girerken özenle verdiğimiz kilolar sonbaharda inadına geri döner. Peki bu yaz rüyasının bitiminde gerçekten vücudumuz çaresizce kilo almayı kabullenmeli mi? Yoksa bunu engellemenin bir formülü var mı? Elbette...

Yaza girerken özenle verdiğimiz kilolar sonbaharda inadına geri döner. Peki bu yaz rüyasının bitiminde gerçekten vücudumuz çaresizce kilo almayı kabullenmeli mi? Yoksa bunu engellemenin bir formülü var mı? Elbette var… Bu gibi durumlarda ilk yapmamız gereken yemek yemeyi kontrol altına alıp şimdi önereceklerimi hayata geçirmektir.

1 Bu aylarda yavaşlayan metabolizma hızına yağışlı ve soğuk hava, azalan fiziksel aktivite de eklenince kilo almak kaçınılmaz hale gelebilir. Bu sebeple yapılması gereken ilk iş, yoğun kalori içeren besinlerin günlük hayattaki miktarlarını azaltarak dengeli bir beslenme düzenine geçmektir.

2 Her gün en az 2.5 litre (12-14 su bardağı) su içilmeli, sıvı alımının karşılanmasında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler tercih edilmelidir.
3 Sık sık ve az miktarda beslenmek, ara öğünlerde kan şekerini destekleyici besinlere yer vermek ana öğünde az yemek yenmesine yardımcı olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılbası sofralarına dikkat! 31 Aralık 2017 | 150 Okunma Mucizevi bir çay Kombu 24 Aralık 2017 | 922 Okunma Aralıklı Oruç Diyeti nedir? 17 Aralık 2017 | 445 Okunma Zerdeçal yağının 9 faydası 10 Aralık 2017 | 1.070 Okunma Yeni yıla formda girmenin 9 yolu 03 Aralık 2017 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar