Tatil için beslenme sırları

Şu sıralar tatildeyseniz yemeğe salatayla başlayın, posalı besinlere ağırlık verin, alkol oranı düşük içkiler tüketin. Bu önerilerle tatili daha sağlıklı ve kilo almadan...

Şu sıralar tatildeyseniz yemeğe salatayla başlayın, posalı besinlere ağırlık verin, alkol oranı düşük içkiler tüketin. Bu önerilerle tatili daha sağlıklı ve kilo almadan geçirebilirsiniz.

ÖĞÜN ATLAMAYIN

Tatilde tüm yılın yorgunluğunu atmak isterken kilo alabilir, sağlıksız beslenmenin sonuçlarıyla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken ilk konu, öğün atlamamaktır. Öğün atlamak, bir sonraki öğünde aşırı besin tüketmenize yani gereksiz kalori almanıza yol açar. Atlanan öğünden sonra tükettiğiniz ilk öğündeki besinlerin çoğu yağ olarak depolanır.

AÇIK BÜFELERE DİKKAT!

Bir diğer önemli nokta ise gereğinden fazla besin tüketmemek. Bunun için siparişinizi kademe kademe verin. Tatlı için de yemeğinizin bitmesini ve tokluk hissinizin oluşmasını bekleyin. Yemek alır ya da sipariş verirken öncelikle çorba veya salatayla başlamayı tercih edin. Böylece az kalori alarak kendinizi daha çok doymuş hissedebilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılbası sofralarına dikkat! 31 Aralık 2017 | 150 Okunma Mucizevi bir çay Kombu 24 Aralık 2017 | 922 Okunma Aralıklı Oruç Diyeti nedir? 17 Aralık 2017 | 445 Okunma Zerdeçal yağının 9 faydası 10 Aralık 2017 | 1.070 Okunma Yeni yıla formda girmenin 9 yolu 03 Aralık 2017 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar