Diyet yolundan sapmamanızı sağlayacak 10 diyet önerisi

Sağlıklı beslenerek kilo verme yolunda çıktığınız yolculukta zaman zaman zorlanabilirsiniz. Bu süreçte size destek olabilecek 10 özel öneri hazırladım…Kahvaltıyı asla atlamayın: Kahvaltı...

Sağlıklı beslenerek kilo verme yolunda çıktığınız yolculukta zaman zaman zorlanabilirsiniz. Bu süreçte size destek olabilecek
10 özel öneri hazırladım…

Kahvaltıyı asla atlamayın:
Kahvaltı etmediğinizde gün içinde fazlasıyla açlık hissedersiniz. Bu da öğle ve akşam yemeklerinde fazla yemeyle sonuçlanır. Kilo vermek ve kilo korumak için, yüksek lifli tahıl gevreği, az yağlı süt ve meyve gibi sağlıklı bir sabah kahvaltısına daima zaman ayırın.

 Gün boyunca birkaç ara öğün tüketin:
Yaktığınızdan daha az kalori alırsanız, kilo verirsiniz. Ancak her zaman aç olduğunuzda, daha az kalori tüketmek zor olabilir. Bilimsel çalışmalar da günde 4-5 öğün veya ara öğün yiyenlerin iştah ve kilolarını daha iyi kontrol edebildiğini gösteriyor.

Sevdiğiniz yiyeceklerin tadını çıkarın:
En çok sevdiğiniz yiyecekleri diyet yaparken tamamen kesmek yerine daha doğru yöntem belirleyin. Bir kutu kurabiye tüketmek yerine bir adet, bir torba şeker yemek yerine küçük bir parça satın alın. Bu konuda en önemli nokta, porsiyon kontrolü.

Aile ve arkadaşlarınızdan yardım alın:
Sevdiklerinizden destek almak, kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, ailenize ve arkadaşlarınıza sağlıklı bir yaşam tarzı kurma çabalarınız hakkında bilgi verin. Vazgeçmeyi düşündüğünüzde, size yardımcı olacak ve sizi motive edeceklerdir.

Haftada bir kez tartılın:
Düzenli olarak tartılan kişilerin kilo vermede daha başarılı olduğu bilinir. Ancak genellikle haftada bir kez tartılmak daha etkilidir çünkü böylelikle günlük olarak değişebilecek kilo dalgalanmalarıyla moralinizi bozmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılbası sofralarına dikkat! 31 Aralık 2017 | 150 Okunma Mucizevi bir çay Kombu 24 Aralık 2017 | 922 Okunma Aralıklı Oruç Diyeti nedir? 17 Aralık 2017 | 447 Okunma Zerdeçal yağının 9 faydası 10 Aralık 2017 | 1.072 Okunma Yeni yıla formda girmenin 9 yolu 03 Aralık 2017 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar