Zombiler aramızda!

Çarşamba günkü yazıda AKP’yi İslâmcılığın “zombileşmiş” hali olarak tanımladık. Böyle yapıp da bu tanımlamayla çağrışımsal olarak “The...

Çarşamba günkü yazıda AKP’yi İslâmcılığın “zombileşmiş” hali olarak tanımladık. Böyle yapıp da bu tanımlamayla çağrışımsal olarak “The Walking Dead” anılmadan, ona selâm çakılmadan geçmek olur mu? Üstelik dizi, tam da yeni sezonuna merhaba demişken!..

“The Walking Dead” (Yürüyen ölüler), adından da anlaşılacağı üzere yeryüzünde ölümün kol gezer olduğu, insanlığın “zombi salgını” karşısında ümitsizce varlığını sürdürme mücadelesi verdiği bir kıyamet fantezisi. Robert Kirkman’ın aynı adlı çizgi roman şaheserinin uyarlaması olan dizi, zombilere av olmama çabasındaki insana en büyük tehdidin yine de en çok kendisinden geldiğini işaret eden bir ana fikre sahip.

Kurgusal hareket noktası ise şu: Nasıl ortaya çıktığı bilinmeyen bir virüsün yayılması sonucu, ölen insanlar et yiyen zombilere dönüşmekte; saldırıya uğrayıp feci şekilde can verenler ayaklanıp zombi sürüsüne katılmakta; hâlâ insan kalabilmiş sağlıklı bireyler de virüsün taşıyıcısı, yani “potansiyel zombi” olarak ortalıkta dolaşmakta, hayatını sürdürmeye, insanlığını savunmaya çalışmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kalacak bir türkü söyler gideriz 10 Eylül 2018 | 3.891 Okunma Kovboylar yetmez, kotu da yasaklayın! 05 Eylül 2018 | 3.534 Okunma Betona tapanların mabedi yapıldı 03 Eylül 2018 | 3.672 Okunma Bir insanlık ibadeti: Cumartesi Anneleri 20 Ağustos 2018 | 154 Okunma ‘Eşkıya’nın namusu Deniz’den soruldu! 15 Ağustos 2018 | 2.555 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar