Yurttaş Doğan!

Bir zamanlar, Aydın Doğan'ı eleştiren bu başlıkta bir yazı kaleme alınmıştı: 12 Nisan 2002 tarihinde yayınlanacaktı. Ne var ki, SANSÜR kurbanı oldu!Hiç vakit kaybetmeksizin, on üç yıl evveline...

Bir zamanlar, Aydın Doğan'ı eleştiren bu başlıkta bir yazı kaleme alınmıştı: 12 Nisan 2002 tarihinde yayınlanacaktı. Ne var ki, SANSÜR kurbanı oldu!
Hiç vakit kaybetmeksizin, on üç yıl evveline gidelim; sözünü ettiğim yazının başlangıç kısmını okuyalım:
“-Murdoch'a benzetilmekten hoşlanmıyorum!..
Ünlü Medya İmparatoru Avustralya asıllı Amerikan vatandaşı Rupert Murdoch'a benzetilmekten hoşlanmayan kim?
Aydın Doğan!
Doğan Grubu'nun çıkardığı Finansal Forum gazetesine aynen böyle demiş, Yerli Murdoch!
Yirminci Yüzyıl'ın ilk yarısına damga vurmuş efsanevi medya imparatoru William Randolph Hearst de, uzun yıllar Yurttaş Kane olarak resmedilmekten hiç hoşlanmamıştı!
Orson Welles'in muhteşem filmi Citizen Kane'in kahramanı Charles Foster Kane büyük ölçüde Hearst'ü anlatıyordu…”
*
Hiçbir hakaret içermeyen bir yazıda Aydın Doğan'ın eleştirilmesine zerre miskal tahammülü olmayan ve hür fikirlere sansürle saldıranlar mı; üç “iliştirilmiş” sözde “gazeteci” idi!
Sansürü günlük spor haline getirmişlerdi. Dillerine pelesenk ettikleri “medya etik kurallarını” en fazla kendileri ihlal ediyorlardı!
İşbu “gazeteci” müsveddeleri, günümüzde ne yapıyorlar, neredeler?
*
Birinci Sansürcü, dün üç gazetenin birden manşetindeydi:
-FİRARDA!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 567 Okunma Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 425 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 613 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar