Başbakanlık koltuğu kime “altın tepsi” içinde sunulmuştu?

Baronsal Gladyo'nun medya ayağındaki “rütbesi yüksek” gazeteci görünümlü “etki ajanı” şahıs; şu sıra kalkmış hiç mi hiç utanmadan Yirmi Sekiz Şubat'ın Apoletli Mesut...

Baronsal Gladyo'nun medya ayağındaki “rütbesi yüksek” gazeteci görünümlü “etki ajanı” şahıs; şu sıra kalkmış hiç mi hiç utanmadan Yirmi Sekiz Şubat'ın Apoletli Mesut Yılmaz'ını ve bu arada “kendisi gibilerini” güya “darbe karşıtı imiş gibi” sunmaya yelteniyor.
Hal böyleyken; gözlerimizi bağlamaya ayarlanmış “sihirbazlık gösterisini” yere çalmanın tam sırasıdır.
*
16 Nisan 1997 gecesi; Fetullah Gülen, Aydın Doğan'a ait Kanal D'de Refahyol Hükümeti'ne “Beceremediniz gidin!” diye seslenmişti! O ekranda, 28 Şubat Cuntası'na “Askerlerimiz bazı sivillerden daha demokrattırlar. Onlar Anayasa'nın kendilerine verdikleri şeyleri yerine getiriyorlar…” diyerek selam durmuştu!
Ertesi gün; Ertuğrul Ö.'nün yönetimindeki Baronsal Hürriyet, Gülen'in “Beceremediniz gidin” cümlesini manşete çekmişti!
Beş hafta kadar sonra (25 Mayıs'ta) Komprador Burjuvazi'nin en öndeki ismi “Mister Simit” Sabah gazetesine verdiği röportajda “Refahyol gidecek, hem de nasıl gidecek!” diye babalanıyordu…
Nitekim, Erbakan'ın başbakanlığındaki Refahyol'a 18 Haziran 1997'de havlu attırıldı.
*
28 Şubat sürecinde Refahyol Hükümeti'nin yerini alan Mesut Yılmaz'ın başbakanlığındaki Ara Rejim Hükümeti'ni Locaefendi'ye ait Zaman gazetesi “HAYIRLI OLSUN” manşetiyle alkışlamıştı!
ABD'ye ve İsrail'e bağlı Cuntacı Generaller, Mesut Yılmaz'a başbakanlık koltuğunu adeta “altın tepsi” içinde sunmuşlardı.
28 Şubat 1997'deki MGK toplantısından üç buçuk ay kadar sonra generallerin yoğun markajı, baskısı ve tehditleri sonucunda Refahyol Hükümeti devrilirken; “demokrasiyi savunmak” Mesut Yılmaz'ın aklının ucundan bile geçmemişti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Bir yanımı sardı müfreze kolu; bir yanımı sardı Varilcioğlu!” 26 Nisan 2024 | 567 Okunma Döner kesen Soykırım Destekçisi Frank, unutma: Gün gelir, hesap da döner! 24 Nisan 2024 | 425 Okunma Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler 23 Nisan 2024 | 699 Okunma “Derin Oyun” nasıl oynanıyor? 19 Nisan 2024 | 613 Okunma İmamson Efendi “Cumhurbaşkanı” seçilmiş de, haberimiz olmamış! 17 Nisan 2024 | 3.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar