Siyasetçi, bürokrat ve gazeteciler dinlenmedi, izlendi! Kötüler çok kalabalık!

Bu sütunları takip eden okurlarım bilir. 10 ayı aşkın zamandır, bir kökü dışarıda, diğer kökleri içeride networku geniş bir hücrenin sıra dışı planları olduğunu sık sık...

Bu sütunları takip eden okurlarım bilir. 10 ayı aşkın zamandır, bir kökü dışarıda, diğer kökleri içeride networku geniş bir hücrenin sıra dışı planları olduğunu sık sık yazdım.
Plan, önce sokakları karıştırmak, sonra da darbeye zemin hazırlayacak bir projeksiyon geliştirmek.

DEM'in sokakları işaret etmesi ve  Emniyet’teki son gelişmelerin büyük olayların küçük bir fragmanı olup olmadığını henüz bilmiyoruz...
Sonucu şimdilik zamanın hakemliğine bırakalım.

Çoğumuz, belki de hepimiz...
Her hangi kritik bir olayla karşılaştığımız zaman objektif olmakta zorlanıyoruz.
Çünkü...
Hangi yaştaysak, o yaşa kadar biriktirdiğimiz ideolojik bakışımız, okuduklarımız, duyduklarımız önümüzdeki gerçeği bloke edebiliyor.
Önyargılarımız bir Çin Seddi gibi önümüze dikiliyor.
Belki bu satırların yazarı da zaman zaman eleştirdiği bu bilinç tuzağına düşüyor olabilir.
Ancak...
Beraberce bu Çin Seddi’ni aşabiliriz.
En azından deneyebiliriz.
Martin Luther King'in "Uçamıyorsan, koş; koşamıyorsan, yürü. Eğer yürüyemiyorsan, sürün ama hareket etmeye devam et. Geleceğe ilerlemeyi sürdür." sözlerinden de ilham alarak beraberce flashback yapabiliriz.
Son 20 yılda, belki yüzyıla sığmayan
iyi/kötü hadiseler yaşadık.
Bir yandan Habur olaylarını, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkartılmasına tanıklık ederken, diğer yandan bir Milli Eğitim Bakanı "Öğretmenler ilgi çekmek için intihar ediyor!" diyebildi.

Diğer yandan 20 yılda 27 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldı, havalimanı sayımız ikiden fazlasına katlanarak 26'dan 56'ya yükseltildi.
Bu topraklarda bir milletvekilinin oğlu, faili teşhis etmek için polisleri ip gibi sıraya dizebildi.
Yemyeşil Kazdağları’nı çorak bir cehenneme çevirdik.

Diğer yandan savunma projelerinin bütçesini 5,5 milyar dolardan 75 milyar doların üzerine çıkarmayı başardık.
Kendi bakanlığına mal satan bir bakanımız oldu bu topraklarda.
Bir kaç Mehmet şehit oldu diye Meclis’i toplayamayız diyen bir bakan geldi, geçti.

"Senin gelmene sevindim" diyen bir vatandaşa, dönemin İçişleri Bakanı "Nereden bileyim sevindiğini. Bir takla at da göreyim!" diyebildi!
Ankara'da Gar saldırısında 103 vatandaşımız öldü.
Diğer yandan savunma sanayimiz çağ atladı. Anka, Bayraktar, Akıncı, Gökbey, Atak, Hürkuş, Milden projeleri, Altay tankı gibi yerli ve milli projeler göğsümüzü kabarttı.

Mavi Vatan kavramını oturtamasak bile, kuvvetli bir irade gösterdik.
Terörün kökünü kazımaya ramak kalan başarılar elde ettik.
Bazen iki ileri bir geri.
Bazen de iki geri bir ileri mesafe aldık...
Doğru ve yanlışların at başı gittiği, hareketli bir 20 yılı geride bıraktık.
Bu girizgâhı, biraz bugüne gelmek, biraz da Martin Luther King'in "Zaman gelir sessizlik ihanet olur." sözünü selamlamak için yazdım.
Hatırlayalım.
15/05/2024 tarihinde Sabah'tan Abdurrahman Şimşek imzalı "Emniyet 288 kişiyi dinledi" başlığı ile yayılan habere, aynı gün Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yalanlama geldi.
Emniyet’in X hesabından yapılan açıklamada şöyle dendi;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Brütüs Konseyi mağduru Kemal Beyin dinleme önlemi! Erdoğan kurtarır mı? 27 Temmuz 2024 | 162 Okunma Bakanlar ikişer ikişer, bürokrasi tek tek gidecek! İlhan Kesici geliyor! 12 Temmuz 2024 | 5.643 Okunma Hamamönü Partisi; 'Yedi Uyurlar' moduna geçti! Jammer'lar saklandı, yer değiştirildi! 10 Temmuz 2024 | 6.165 Okunma Eski Erdoğan'cılar 'Hamamönü Partisi' ile Erdoğan'ın ömrünü planlıyor! Parolaları; DEMLİ ÇAY! 07 Temmuz 2024 | 5.060 Okunma Yavaş, Kılıçdaroğlu ve Aydın'ın CB İttifakı! Bilim ve Din diyor ki; Kıyamet 2126'da! 01 Temmuz 2024 | 4.917 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar