Öcalan kime mesaj veriyor!

Hapisteki HDP'li siyasiler ve PKK'lı teröristler, Abdullah Öcalan ile yakınlarının ve avukatlarının görüştürülmemesini protesto etmek için nice zamandır açlık grevindeydi...

Hatırlarsanız, birkaç PKK'lı teröristin bundan dolayı hayatını kaybettiği de yansıdı medyaya...
Devlet, pek çok kesimden gelen, "Bu ölümleri durdurun" çağrılarına kayıtsız kalmayarak Öcalan'ın yakınları ve avukatlarıyla görüşmesine izin verdi.
Nitekim bu görüşme sonrası cezaevlerindeki açlık grevleri birer ikişer sonlandırılmaya başlandı.
Ancak 8 yıl sonra bu iznin verilmesi tam da yenilenen İstanbul seçimlerine denk gelince kamuoyunun kafası hâliyle karıştı. "AK Parti, İstanbul'da HDP'nin oylarını almak için Öcalan'la temas kuruyor" yorumları yapıldı.
Önceki gün Öcalan ile ikinci kez görüşen avukatı, yapılan görüşmelerin müzakere anlamı taşımadığını özellikle belirtti.
Altını çizerek bir kez daya söyleyeyim.
Avukatı, devletin Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılmasının müzakere anlamı taşımadığını özellikle belirtti.
Ve ekledi:
"Öcalan mesajlarının, tüm demokrasi güçlerine, Türkiye'nin her yelpazesindeki siyasi yapılarına ve devlete olduğunu söyledi. Bu tutumuna verilecek karşılığın 30-40 gün sonra belli olacağını belirtti. Şu anda hiçbir çevrenin tutumu için herhangi bir yorum yapmadığına tanıklık ettik."
Avukatın yorumu böyle olmasına rağmen bazı kesimler, Öcalan'ın verdiği 30-40 günlük sürenin seçime denk geldiğini hatırlatarak müzakere yapıldığına dair iddiasında ısrar ediyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.277 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.969 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar