İstanbul’da hangi ilçeleri kim alır?

Araştırma şirketlerinin geçmişten bugüne süregelen bir anket oyunu vardır. Seçimlere aylar kala muhalefeti kazanacakmış gibi gösterir. Ancak son düzlüğe girildiğinde muhalefetin oylarını gitgide...

Araştırma şirketlerinin geçmişten bugüne süregelen bir anket oyunu vardır. Seçimlere aylar kala muhalefeti kazanacakmış gibi gösterir. Ancak son düzlüğe girildiğinde muhalefetin oylarını gitgide düşürerek gerçeğe yakın sonuçları açıklar.
Bunun belirli iki nedeni var.
Birincisi, partisinin politikalarından memnun olmayan sağ kararsız seçmenin zihnini iyiden iyiye bulandırmak. "Bak daha önce senin gibi sağ partilere oy verenler bile artık muhalif partilere oy vermeye başladı" düşüncesini bu seçmen kitlesinin bilinçaltına zerk etmek.
İkincisi ise muhalif partilerin sağladığı maddi kaynak. Yani verilen meblağa göre oyların sayısını arttırmak.
Seçime sayılı günler kala yine aynı süreçten geçiyoruz.
Daha önce Cumhur İttifakı'nın dondurma gibi eridiğine, Millet İttifakı'nın ise büyük sükse yaptığına dair anketler yayınlayan araştırma şirketleri, son viraja girilirken Millet İttifakı'nın oylarını aşağı çekmeye başladı!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.277 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.969 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar