İmamoğlu canlı yayına çıkmayacak mı?

Uğur Dündar'ın, İstanbul adaylarının ortak yayınında moderatörlük yapmaktan vazgeçmesinin şaşkınlığını yaşıyoruz...

Ortalıkta dolaşan iddialara göre Dündar, CHP üst kadrolarından gelen baskılara ve CHP'li bazı şizofrenik seçmenin hakaretlerine dayanamadığı için havlu atmış.
Peki ne oldu da bir süre öncesine kadar Binali Yıldırım'a "Hadi buyursun canlı yayına çıksın" diye meydan okuyan CHP'liler bir anda geri adım atmaya başladı?
İzin verirseniz bir örnekle anlatayım:
Eskiler "Başarılı olmak isteyen her insanın bilmesi gereken iki kritik bilgi vardır. Bunlardan birincisi gücünü, ikincisi ise haddini bilmektir!" demişler.
Ve şu örneği vermişler:
Eğer bir aslan isen, ormanların kralı olduğunu, senin sözünün üstüne söz söylenmeyeceğini ve kimsenin sana meydan okuyamayacağını bilirsin. İşte bu gücünü bilmektir.
Ama eğer sen aslan olmana rağmen karanlık sulara dalıp katil balinalarla, köpek balıklarıyla ya da timsahlarla boy ölçüşürsen, bu haddini bilmediğin anlamına gelir ki haddini bilmediğin yerde senin ananı ağlatırlar!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun hangi kategoriye girdiğini sanırım az çok tahmin etmişsinizdir.
Daha bir şey olamadığı hâlde birilerinin gazına geldi. Hile ile alınan seçimlerden sonra "Buraların kralı benim" mağrurluğuna kapılıp güç zehirlenmesi yaşadı.
Ve tam da aslanın yaptığı gibi gücünün sınırlarının nerede başlayıp nerede bittiğini fark edemedi.
Bir gün Türkiye'nin ana gündem maddesi olan S-400 meselesine daldı, diğer gün, Akdeniz'de petrol aramanın yanlışlığına değindi. Sonraki günlerde ekonomiden ülke yönetimine varıncaya kadar her konuya dalıp çıktı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.277 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.969 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar