Gençlik nereye diye soranlara tokat gibi cevap!

Geçenlerde önüme bir yazı düştü. Yazıyı bizim gazeteden Salih Uyan kardeşim yazmış. Empati dediğimiz şeyi yapmış, kendini 21 yaşındaki üniversite öğrencisi bir gencin yerine koymuş.

O genç üzerinden “Gençlik nereye gidiyor?” eleştirisi yapanlara tokat gibi cevaplar vermiş.
"Madem bu ülkede yaşayan insanları gençler ve yetişkinler olarak ikiye ayırdınız. O zaman benim de siz yetişkinlere bazı sorular sorma hakkım var" diye başlayan satırların akabinde bizi âdeta yerin dibine sokan soruları mermi gibi saydırmaya başlıyor:
Bakın neler söylüyor:
"Bir köşe yazarı olarak gençlerin nereye gittiğinden çok, yetişkinlerin nerede durduğuyla ilgilenmeniz gerekmiyor mu?
Ülkenin başını belaya sokan olayların başaktörleri genelde gençler mi, yoksa yetişkinler mi? Sanatçı kimliğiyle her türlü ahlaksızlığı yapanlar ergen mi? Ekranlara çıkıp inancıma ve değerlerime küfredenler kaç yaşında? 
Sinemada veya televizyonda 7 yaş üstüne uygun olarak işaretlenmiş filmlerde bel üstüne çıkamayan yapımcılar kaç doğumlu?"
Durun, daha bitmedi.
Başımızı utanç içinde yere eğeceğimiz asıl bomba satırlar şimdi geliyor. 
"Lütfen artık gençliğe laf söylemeyi bırakın da yetişkinlere bakın ve 'Sizler bu ülkenin geleceğisiniz!' gibi klişe sloganlardan vazgeçin.
Çünkü sizler bu ülkenin bugünüsünüz. Siz yaşadığınız günü bile kurtaramazken, yarınları kurtarma işini niçin bize ihale ediyorsunuz?
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.277 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.969 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum