Farenin aslanı!..

Eskiden uçak seferleri olmadığından, Kars ahalisinin İstanbul'a veya diğer illere gidebilmek için Erzurum'un içinden geçmesi gerekiyordu.

Ve bu yolculuğu deneyen her Karslı, Erzurumlular tarafından durdurulur, dindar olup olmadığının tespiti için bir âyet okuması istenirdi. Bu nedenle "Ula, elheminen kulfüyü oku, bahim bülirmisen!" meselesi meşhurdur bizim oralarda. 
1970 ve 80'li yıllarda pek çok Karslı hemşehrimin bu muameleye maruz kaldığını bilirim.
Rivayet odur ki bu olayın yaşandığı yıllarda bizim Kars'ta bir Erzurumlu yakalamışlar... Duyan gelmiş, Kars'ın yarısı adamın başında toplanmış.
Almışlar Erzurumlu kardeşimi, bir iskemleye oturtmuşlar. "Şimdi biz bu adama ne soracağız?" diye epey istişare ettikten sonra biri Erzurumlunun karşısına geçmiş, "Yasin-i şeriften başla" demiş.
Bunu duyan Erzurumlu canhıraş bir şekilde, "Ula gardaş biz size sadece elheminen kulfüyü okuttuk. Heç bele bir zulüm etmedik" diye isyan etmeye başlamış...
Şimdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandı. 25 yıl sonra gelen bu başarı CHP'liler arasında hâliyle büyük bir sevinçle karşılandı.
Ama öyle bir sevinç ki...
Biri direğe tırmanıyor, diğeri balkondan sallanıyor. Biri cami önüne geldiğinde şampanya patlatıyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.510 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.026 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.274 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum