Bu karar seçileni şaibeli yapar!

Yaptığı hukuksuz uygulamalarla seçimi kaosa çeviren Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçiminin iptaline dair gerekçeli kararını nihayet açıkladı...

Ben YSK'nın 250 sayfalık gerekçeli kararda özetle ne demek istediğini anladım. Dinlemek isterseniz, gelin size de anlatayım.
Önce seçimin yenilenmesini isteyen 7 üyenin söylediklerinden başlayayım.
Bu üyeler, "Cumhuriyet Halk Partisi lehine geçerli sayılan ancak usulüne uygun bir sayımda, geçersiz olması gereken oyların toplamının 35 bin civarında olduğu belirlenmiş ve bu oyların seçimlerin, sonucunu doğrudan etkilediği tespit edilmiştir" diyor.
Yani 108 sandıkta sayım döküm cetveli bulunmayan ve hiçbir sandık başkanı veya müşahidinin imzalamadığı 35 bin oyun CHP’ye yaradığı kabul ediliyor.
Aynı üyeler, İl ve ilçe seçim kurullarından gelen belgeler ışığında, İstanbul genelinde şüpheli oy sayısının 300 binden fazla olduğunu, bu sayının Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi adayları arasındaki oy farkının 20 katı olduğunu, bu nedenle seçimlerin iptali yönünde karar verdiklerini söylüyor.
CHP veya bir başka parti, bu usulsüzlüklerin yaşanmadığına dair bir belge veya delil sunabiliyor mu?
Hayır!
Şu ana kadar yaptıkları açıklamalarda, "Seçimler siyasi emirle iptal edilmiştir" demekten ve "YSK'nın gerekçeli kararında hırsızlık yapıldığı belirtilmiyor" demekten öteye geçemediler.
Hadi bir de seçimin yenilenmesine itiraz eden 4 üyenin gerekçelerine bir göz atalım.
Olumsuz yönde görüş bildiren hâkimler, seçmen sandık kurullarının hatasının, sandığa oy vermeye gelen seçmene mal edilemeyeceği yönünde fikir belirtiyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.277 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar