Bizim mahallenin medyası…

Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık 'Bizim mahallenin medyası…' başlığı altında AK Parti'nin kuruluş döneminden günümüze kadar medyanın nasıl tek sesli hale getirildiğini kaleme aldı. Özışık yazısında, Erdoğan'a daha çok yakın olmaya çalışan gazetecilerin, Erdoğan'dan habersiz kendi istekleri doğrultusunda haberlerin yayınlanmasını ve istemedikleri haberlerin yayından kaldırılmasını istediklerine dikkat çekti...

AK Parti'nin ilk yıllarında pek çok gazeteci ve yazar, Erdoğan'ı veya partiyi yapılması muhtemel hatalar veya yanlışlar konusunda samimiyetle uyarırdı. Gerek Erdoğan gerekse parti kurmayları bu eleştiri ya da önerileri ciddiyetle takip eder, anında gereğini yapardı.
Sonra bu durum giderek tersine dönmeye başladı.
Eleştiride bulunan gazeteciler birileri tarafından aranmaya başlandı. Arayanlar, "Beyefendi bu yazıdan, şu haberden rahatsız oldu" diyerek bu eleştiri veya uyarıların önünü kesmeye başladı.
Enteresan olan şu ki gazetecileri arayıp "Beyefendi rahatsız" diyenlerin çoğu gazeteciydi!
Erdoğan adına ama Erdoğan'ın haberi olmadan medyayı kendilerine göre dizayn etmeye çalışıyordu bu arkadaşlar. Erdoğan'a veya davaya sadakatin yanı sıra, kendilerine de ayrıca biat edilmesini istediler.
İş zamanla öyle bir hâle geldi ki belli gazeteleri veya internet sitelerini arayıp, "Şu haberi çıkarın, benim şu yazımı manşet yapın" diyebilecek kadar şirazeden çıktılar.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.509 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.025 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.273 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum