AK Parti’nin en büyük sınavı!..

Yerel seçimlerde istediği sonucu elde edemeyen AK Parti yeni döneme hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği son mesaj çok önemli.

"Bugün ne geçmişin karanlığına ağıtlar yakacağız ne de dünkü başarılarımıza destanlar yazacağız. Dostlarım dün bitti, geçti gitti. Bugün yeni bir gündür. Aydınlık Türkiye için geleceğimiz için yeniden yollara düşme günüdür" dedi Sayın Cumhurbaşkanı.
Verilen bu mesaj, değişimin çok çok köklü olacağını gösteriyor.
Ve bu değişimin sonbahardan itibaren olağan kongre süreci ile başlaması bekleniyor. Belde teşkilatlarından başlayacak kongre sürecinde sırasıyla ilçe ve il kongreleri yapılacak.
Kongrelerde 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı performans gösteremeyen illerin teşkilatları değişecek. Gelen haberler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son seçimlerden çok büyük dersler çıkardığı yönünde.
AK Partili kaynaklar, “Erdoğan 2023'e yeni kadrolarla gitmek istiyor. Vatandaştan kopuk siyasetçi istemiyor" diyor. Bu bakış açısı, başarısız olan il ve ilçe başkanlarının tamamının gideceğini gösteriyor.
Hep söylerim.
Erdoğan'ın millete dokunmayan veyahut başarısız olan isimleri gönderme konusunda bir sıkıntısı yok. Nitekim geçtiğimiz genel seçimlerde partinin neredeyse yüzde 70'ini değiştirdi. Milletin itiraz ettiği, istemediği milletvekilleri ile yollarını ayırdı.
Yerel seçimlerdeki değişim oranı çok daha yüksekti.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.276 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum