Ahmet Davutoğlu İstanbul’a aday gösterilir mi?

Yerel seçime yaklaşırken kulisler hareketlenmeye başladı. Gündemden hiç düşmeyen iki büyük şehir var.İstanbul ve Ankara...Ankara'da Mustafa Tuna ile devam edilir mi bilmiyorum. Hakkını teslim...

Yerel seçime yaklaşırken kulisler hareketlenmeye başladı. Gündemden hiç düşmeyen iki büyük şehir var.
İstanbul ve Ankara...
Ankara'da Mustafa Tuna ile devam edilir mi bilmiyorum. Hakkını teslim edelim, Sayın Tuna iyi iş çıkarıyor. Aldığı kararlarla adından bahsettirmeyi biliyor. Yaptığı hizmetler, millete dokunmaya odaklı olunca, haklı olarak takdir topluyor. Böyle devam ederse aday gösterilmesi kuvvetle muhtemel.
Lakin işin bir de başka boyutu var. 
Bundan önceki seçimlerde Mansur Yavaş kıl payı kaybetmişti. "Ama o dönemde CHP ile MHP gizlice iş birliği yapmıştı" diyebilirsiniz. 
Benzer bir iş birliğinin bu kez CHP, İYİ Parti ve HDP arasında yapılacağını düşünürsek, AK Parti'nin Ankara'yı ayağa kaldıracak bir ismi aday göstermesi yüksek ihtimal olur.
Kimileri Ali Babacan'ın aday gösterileceğini söylüyor. Kimileri ise seçilecek ismin güçlü bir bakan olacağından bahsediyor. Ama sadece bahsediliyor işte...
Net bir şey yok henüz!
İstanbul ise en büyük çarpışmanın yaşanacağı il olarak görülüyor. Malum, referandumda "Hayır" oyları kazandı İstanbul'da. Kabul edelim ki "Hayır" oylarının önde çıkmasının en büyük sebebi Kadir Topbaş'tı. 
Bunun nedenlerini daha önce defalarca dile getirmiştim, tekrara gerek yok.
Topbaş'ın yerine getirilen Mevlüt Uysal'ın bir sonraki dönem aday gösterilmeyeceği, onun yerine partinin en güçlü isimlerinden birinin İstanbul'a geleceği konuşuluyor.
Kimilerine göre bu isim Başbakan Binali Yıldırım olacak. Ancak Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Ben aday olmak istemiyorum" diyerek ikna ettiği bilgileri de geliyor.
Son günlerde çok ilginç bir isim ortaya atıldı, Ahmet Davutoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceği söylendi. 
Buna zerre ihtimal vermiyorum ancak, "aday gösterilmeli mi?" diye soracak olursanız, net ve kesin olarak "gösterilmemeli" derim.
Sebebine gelince...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.277 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.969 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar