Atatürk Afganistan cephesinde-4: Ayağa kalkan Asya Dünya dengelerini değiştiriyor

Cepheler gerçekten de birbirinden çok kesin çizgilerle ayrılmaktadır.Emperyalizme karşı mücadele sertleştikçe çizgiler daha da keskinleşmektedir.Bugün Türkiyemiz üzerindeki bu baskı ve şiddet;...

Cepheler gerçekten de birbirinden çok kesin çizgilerle ayrılmaktadır.

Emperyalizme karşı mücadele sertleştikçe çizgiler daha da keskinleşmektedir.

Bugün Türkiyemiz üzerindeki bu baskı ve şiddet; Türkiye'nin “hizadan” çıkmasıyla PKK ve FETÖ'ye karşı siyaset ve uygulamalarıyla artmaktadır. Tıpkı 1920'lerdeki gibi iki cephedeki ayrışma da giderek daha pervasız ve açık olmaktadır.

Afganistan'ın yanında mısınız, emperyalizmin yanında mı? Afganistan'ın bugünkü yönetim koltuğunda oturan Taliban'ın mı, yoksa koltuğunda uyuya kalan Biden'ın mı?

Bu soruya isterseniz yanıt vermeyin, Afganistan kendi geleceğini belirlemektedir.

Ernest Hemingway, 1922'de Afganistan gerçeğini yazıyor: “Mustafa Kemal'le anlaşma imzalamış, 1919'daki dağlılara benzemeyen, iyi donatılmış ve yetiştirilmiş bir Afgan ordusu var. Mustafa Kemal'in başarılarından esinleniyorlar” diyor. Hemingway de kaygılıdır. Çünkü Afganistan’ın varlığı Hindistandaki İngiliz egemenliği için bir tehlikedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte o kökün sürgünleriydik biz Köküne kadar millîci 09 Mayıs 2024 | 103 Okunma Atlantik polisi bütün gücüyle durdurmaya çalışıyor 05 Mayıs 2024 | 145 Okunma Chicago’dan bugünlere: Sesimizi daha da yükselteceğimiz günler geldi 02 Mayıs 2024 | 149 Okunma Mehmet Ali Yılmaz’ın ardından Bastıbacak bürokrasiye karşı 28 Nisan 2024 | 365 Okunma Bir kıvılcım Kürdümüzü de Türkümüzü de hepimizi yakar 25 Nisan 2024 | 600 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar