Tuz tuzdur, vücutta ödem yapar

Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Bol kaya tuzu tüketin" önerisine kalp cerrahı Prof. Dr. Melih Us ve beslenme uzmanı eşi Gediz Doğay Us'tan yanıt geldi: Tuz tuzdur. Kaya tuzu da olsa, Himalaya tuzu da olsa içinde sodyum vardır. Sodyum vücutta...

Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Bol kaya tuzu tüketin" önerisine kalp cerrahı Prof. Dr. Melih Us ve beslenme uzmanı eşi Gediz Doğay Us'tan yanıt geldi: Tuz tuzdur. Kaya tuzu da olsa, Himalaya tuzu da olsa içinde sodyum vardır. Sodyum vücutta ödem yapar ve kan basıncını artırır, yüksek tansiyonu olan kişilerde tansiyonu daha da yükseltir, uzun vadede kalp damar hastalıklarına davetiye çıkarır.

Yarın mübarek ramazan başlıyor. Uzun oruç saatleri sıcaklarla birleşince günler zor geçecek. Uzmanlar bu noktada sıvı kaybına karşı uyarıyor.   

En aykırı uyarıyı da her zaman olduğu gibi Prof. Dr. Canan Karatay yaptı ve "Tuzla su birlikte vücuda girmeli. Vücudumuzun yüzde 60'ı sudur. Fakat sadece su değil, tuzlu su. Bol kaya tuzu yemeklere konulabilir, kaya tuzlu ayran içilebilir" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkbank’tan kadın girişimcilere 20 milyar TL’lik finansman 24 Aralık 2023 | 70 Okunma Hayat Holding ve Hacettepe depremzedeler için buluştu 17 Aralık 2023 | 72 Okunma 9 şehre Gault ve Millau şapkası 10 Aralık 2023 | 63 Okunma Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı 03 Aralık 2023 | 109 Okunma Suna’nın Kızları deprem bölgesinde 26 Kasım 2023 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar