Rızanın İmalatı

Noam Chomsky ile Edwars S. Herman, yoğun propaganda aracına dönüşen medya üzerine çığır açmış bir kitap yazdılar: “Rızanın İmalatı.” “Arka bahçesindeki”...

Noam Chomsky ile Edwars S. Herman, yoğun propaganda aracına dönüşen medya üzerine çığır açmış bir kitap yazdılar: “Rızanın İmalatı.
“Arka bahçesindeki” ülkelerde ABD’nin seçimleri medya aracılığıyla nasıl yönlendirdiğini gözler önüne serdiler; halkın nasıl razı edildiğini detaylarıyla yazdılar.
Muhaliflerin cezaevine atıldığı, tüm partilerin kapatıldığı, yöneticilerinin yasaklı hale getirildiği ve yeni kurulan kimi partilere bile izin verilmediği Türkiye’deki 6 Kasım 1983 tarihinde yapılan genel seçimi ABD medyasının nasıl “demokrasi” diye kutsadığını da ele aldılar.
Bugün de…
Yandaş medya; kamuoyuna İstanbul seçimlerinde “şaibe” var algısını yutturmaya çalışıyor. Yalanlarına halkı razı etmek için on gündür neler yapıyor neler!
Örneğin…
Yandaş medyanın kaleminde ve AKP sözcüsünün dilinde hep aynı cümle var:
“Telaşınız niye?”
Yani, “bırakın geçersiz oylar sayılsın” diyorlar. Buna karşı çıkan yok ki! Zaten sayıldı bitti; kazanan İmamoğlu!
Fakat bu yetmiyor. “Banane banane şu da olsun, bu da dolsun” gibi çocukça tavır içinde, Yüksek Seçim Kurulu’nu oyalıyorlar!
Diğer yanda, “telaşlı” denen İmamoğlu ise ısrarla, “Yüksek Seçim Kurulu’na güveniyorum” diyor. Kim telaşlı?
İmamoğlu’nun yerine alıştığımız muhalif bir politikacı olsaydı şu tavrı gösterirdi:

Seçim müdürlerine bak İmamoğlu çıkıp…
“Seçimlerde tarafsız olması gereken YSK Rize İl Seçim Müdürü Mehmet Akif Alın’ın 2 Mart günü yapılan AKP mitinginde ne işi var?” diye soramaz mıydı?
Yetmezmiş gibi; Seçim İl Müdürü Alın mitingte fotoğraf çektirip paylaştı! İmamoğlu eline miting fotoğraflarını alıp diyemez miydi…
“Ben bu Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyorum!”
Ama demedi. Kurumu yıpratmadı… (Aksi durumu düşünemi...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nakşibendi ayrılık 19 Nisan 2024 | 7.207 Okunma Bayram yazısı 09 Nisan 2024 | 234 Okunma Dükkanı kaybetmek 05 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Aman dikkat 04 Nisan 2024 | 1.506 Okunma CHP’ye ev ödevi 03 Nisan 2024 | 1.535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar